Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fear Factory: vége a pereknek, jön az új lemez, de Burton státusza kérdésesnek tűnik

0711ff Befejeződtek a Fear Factory működését akadályozó perek, és elvileg hamarosan kijöhet a régóta esedékes új nagylemez is. Burton C. Bell azonban többször is elhatárolódott a napokban Dino Cazarestől, vagyis a zenekar helyzete továbbra sem egyértelmű.

Pénteken arról számolt be a Fear Factory, hogy véget értek a csapat működését évek óta megakadályozó perek, és hamarosan megjelenhet a régóta várt új nagylemez. Dino Cazares gitáros ezután szinte azonnal beindított egy GoFundMe-kampányt is, amelyet azzal indokolt, hogy az album költségeit lesz hivatott fedezni. Burton C. Bell énekes ezután hivatalos közösségi felületein közzétett egy posztot, amelyben egyértelművé tette: nincs köze a szóban forgó gyűjtéshez. „Hadd tegyem egyértelművé: nem vagyok részese és nem is jutok pénzhez semmiféle GoFundMe-kampányból”, írta, majd később kommentben hozzátette: „A lemez 2017 óta készen áll borítóval, mindennel együtt. Ez az egész szélhámosság csak arra szolgál, hogy fedezze Dino jogi költségeit.”

Mindezzel igen komoly zavart okozott a táborban, hiszen Dino előzetesen arra célzott: Burton éneke lesz hallható az említett új albumon. A gitáros most pontosította, mi is az ábra a csapattal kapcsolatban. „Az album korábbi változata, amelyet 2017-ben befejeztünk, programozott dobokkal készült”, írta Dino. „Úgy döntöttem, nem követem el még egyszer ezt a hibát, és újradoboltattam a témákat Mike Hellerrel, de aztán rádöbbentem: a gitárokat és a basszust is újra kell venni, hogy jobban passzoljanak az élő dobhoz. Emellett új billentyűs sávokat is rögzítettünk Rhys Fulberrel és néhány további billentyűssel. A produceri feladatokat Damien Rainaud látta el, a keverést és a maszterelést pedig Andy Sneap végzi. Mindannyian fantasztikus munkát végeztek a Genexuson, ezért velük dolgoztam az új lemezen is. Burton énektémáit 2017-ben szintén teljes egészében felvettük, és ezek szerepelnek majd az album új verzióján.”

A fentiek persze továbbra sem adnak választ rá, mi is a Fear Factory és azon belül Burton jelenlegi státusza, a frontember ugyanis egy szeptember 10-ei interjúban finoman szintén eltávolította magától a témát. „Nos, 2017-ben elkészítettünk és leszállítottunk egy új Fear Factory-albumot, megkeverve, maszterelve, borítóval, mindennel együtt. Meglátjuk, mit hoz majd ki a Nuclear Blast, én magam sem tudom. Jelenleg az Ascension Of The Watchersre koncentrálok”, mondta az Aftershock podcastben.

Mint emlékezetes, tavaly év elején Burton azt nyilatkozta: a Fear Factory új lemezének Monolith lesz a címe, és „csak néhány jogi formaságon” kell túllendülni ahhoz, hogy megjelenjen. Dino ugyanakkor szinte azonnal kétségbe vonta az idézett interjú megjelenése után, hogy a lemez címe valóban Monolith lenne, mondván, hülyeség lenne így elkeresztelni az albumot, miközben a csapat volt basszere, Byron Stroud éppen egy Imonolith nevű bandában zenél. Három évvel ezelőtt pedig a banda feloszlásáról is felreppentek hírek, igaz, ezeket később cáfolták.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.