Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fear Factory: nyár végén új lemez?

0331ffMár idén megjelenhet a Fear Factory új albuma. Burton C. Bell énekes nem számít könnyű menetre a jövőben, de a zenekar eltökélt, és már nagyban dolgozik is a dalokon.

„Elkezdtük megírni a következő lemezt, és szeretném, ha augusztusra meg is jelenhetne”, mondta Burton a Bravewordsnek adott interjújában. „Így szeptemberben el is kezdhetnénk turnézni. Manapság egyből turnéznod kell, ha kijön egy album, így az emberek legalább tudnak róla. Szóval most ezen dolgozunk: új lemez, aztán megint turné. Kezdődjön az újabb kör… Kőkeményen kell dolgoznunk, egyre keményebben. Ilyen zeneipari klíma mellett egy zenész csakis folyamatos munkával képes életben maradni. A lemezeket azért hozod ki, hogy turnézhass velük, nem pedig azért, hogy értékesítsd őket. Néha már azt sem értem, egyáltalán minek jelentetünk meg albumokat… Egyszerűbb lenne csak single-ket kiadni: minden pár hónapban pár dal, aztán turné azokkal. De ez nem terv, csak hangosan gondolkodom.”

Burton nem is szeretné elképzelni, milyen lehet manapság kezdő zenésznek lenni. „Nagyon szerencsés vagyok ebben az értelemben: a Fear Factorynak van mit folytatnia, hiszen akkor indultunk, amikor még létezett zeneipar. Pont az összeomlás előtt voltunk a jó helyen, amikor a kiadók még tényleg fektettek pénzt a klipekbe, a turnékba, az albumokba. És tanúi voltunk a pusztulásnak is. Megkérdeztük a Roadrunnert, hogy mi újság, mire ők: abszolút nem fogy a lemezetek, és ez a ti hibátok. Mire mi: hogy lenne már a mi hibánk? A válasz az volt, hogy nem a megfelelő lemezt csináltuk meg. Mi meg: ja, eszerint akkor senki sem a megfelelő lemezt csinálta meg? A kiadóknak baromi egyszerű volt mindent a zenekarokra kenni, miközben ez az egész az ő hibájuk volt. Én is csak azért emeltem ki most a Roadrunnert, mert akkoriban náluk dolgoztunk…”

A Fear Factory legutóbbi lemeze, a The Industrialist 2012-ben jelent meg. A zenekar tagjai Burt és Dino Cazares gitáros mellett továbbra is Matt DeVries basszer és Mike Heller dobos.

 

Hozzászólások 

 
#3 Terror Tarol 2014-04-01 12:34
Kedvenc bandám ujabb albummal jön ki, kurvajó hír. Viszont az már eléggé baljós előérzet, hogy így vergődnek.
Azt érzem,hogy elég egy kényszeredett ,dobjunk össze valami vackot ezeknek, hogy legyen mit kikoncertelni- féle hozzáállás. Hiába, akkor voltak a legjobbak, mikor még a bizonyító időszakukban voltak felfele törekedve. Igaz ez minden bandára igaz, hogy főleg akkor születtek a mesterművek, és nem képesek kinyomni magukból annyi album, és annyi év után olyan fogós, állatul összerakott albumokat mint ahogy a Crematory tette pl a Revolutionnal, vagy akár a legutóbbival is, de akár a Sabatont is említhetem, akik pont akkor tolták ki a legutóbbi lemezüket, mint Factoryék, és szinte még hamarabb itt van abból is az új, és egész jónak igérkezik.
Burtunék meg elmennek egy csak vokálos ugatásra alapozott, kevésbé fogós samplerekkel operáló, dallamokban is ritkásabb tucatzene irányába, főleg, mióta megbomlott a banda eredeti felállása, én úgy érzem fulladnak kifele.
MEssze vannak már a régi egyedi hangzású albumaiktól. Olyan jellegű albumokat mint a Demanu/Obsolate nem sok banda csinált.
Talán Godflesh, de az inkább a Soul of a new machine korszak előzménye volt.
Szóval bízok benne, hogy ez a másfél, két és elég volt nekik, hogy kiszarjanak magukból valami emészthető, első második hallgatásra is fogós albumot, mert a reunin óta nagy a visszalépés sajnos. Sok sikert a Fear factorynak !
Idézet
 
 
+1 #2 TelekiPál 2014-04-01 06:31
Mondjuk az tény, hogy a Fear Factory zenéje elég egydimenziós, úgyhogy nem tudom hogy képes ezt valaki éveken keresztül rajongóként fogyasztani.
Idézet
 
 
+3 #1 Dead again 2014-03-31 09:53
Na az jól fog esni!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.