Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fear Factory: lemezelőzetes dalrészlet, borító és számlista a Genexushoz

0523dinoburtonGenexus címmel, augusztus 7-én jelenteti meg új lemezét a Los Angeles-i Fear Factory, amelyen a 2012-es The Industrialisttel szemben élő dobok hallhatók. A borító és a dallista mellé a csapat most egy rövid előzetest is közzétett, benne a Protomech című új szám részletével.

„Óriási megkönnyebbülés, öröm és persze óriási izgalom, hogy befejeztük a legújabb lemezünket”, mondta korábban Dino Cazares gitáros a Genexusról. „Úgy érezzük, ez egy különleges Fear Factory-album. Miközben odafigyeltünk, hogy ne másoljuk önmagunkat, a lemeznek van egy nagyon klasszikus Fear Factory-íze, ami mind a régi, mind az új rajongóknak tetszeni fog. Az agresszív, a melodikus és az indusztriális elemek mind megtalálhatók a dalokban, sőt, jobban ütnek, mint valaha.”

A Genexus producere Cazares és Bell mellett a régi kollaboráns, Rhys Fulber volt, a keverést viszont Andy Sneap végezte, és a legutóbbi albummal szemben ezúttal a dobokat is élőben nyomta fel a turnékról már jól ismert Mike Heller. Emellett egy dalban vendégként a rockszakma egyik legjobb dobosának számító Deen Castronovo (jelenleg Journey és Revolution Saints, korábban többek között Ozzy Osbourne és Bad English) is felbukkan, ami a Fear Factorynál csak elsőre meglepő, hiszen a kapcsolat részéről mintegy húsz éve adott: annak idején Deen játszott a Geezer Butler-féle G//Z/R projekt első albumán, a Plastic Planeten is, amelyen ugye Burton C. Bell énekelt, vagyis nem újdonság számára a stílus. A lemezre szokás szerint Dino nyomta fel a basszustémákat, de a zenekar aktuális turnéján már a nemrég leigazolt Tony Campos basszusgitározik majd.

0612genexusA Genexus dallistája az alábbi:

01. Autonomous Combat System
02. Anodized
03. Dielectric
04. Soul Hacker
05. Protomech
06. Genexus
07. Church Of Execution
08. Regenerate
09. Battle For Utopia
10. Expiration Date
11. Mandatory Sacrifice (Genexus Remix, deluxe bónusz)
12. Enhanced Reality (deluxe bónusz)

A zenekar ősszel a Coal Chamberrel, Jamey Jastával és a Devil You Know-val turnézik majd az Egyesült Államokban. A napokban húsz éve megjelent, klasszikus Demanufacture lemezről írt régebbi megemlékezésünket itt olvashatod.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#5 RobertThorn 2015-06-13 04:32
Idézet - deniro2:
Felőlem meg aztán corvinos nejlonszatyorba is rakhatják a lemezt, ha a zene jó. Ha meg nem, akkor Dali festménybe csomagolva sem fog érdekelni...

Idézet - RobertThorn:
Igazából manapság már eléggé mellékes, de szerintem - így látatlanul/hallatlanul - sokat dobna a produkción...


Ezért is írtam, hogy nem annyira lényeges dolog ez - de pár dolgot akár még ez is sejtethet.
Idézet
 
 
#4 deniro2 2015-06-12 22:58
Felőlem meg aztán corvinos nejlonszatyorba is rakhatják a lemezt, ha a zene jó. Ha meg nem, akkor Dali festménybe csomagolva sem fog érdekelni...

Idézet - RobertThorn:
Igazából manapság már eléggé mellékes, de szerintem - így látatlanul/hallatlanul - sokat dobna a produkción...
Idézet
 
 
+6 #3 matheusthemaggot 2015-06-12 21:59
Elképesztő, hogy 9 lemezen keresztül még mindig nem érzik úgy, hogy ezt a témát (és hangzást) végleg kimerítették.
Idézet
 
 
#2 Szőlő 2015-06-12 21:57
Szerintem meg ez, nagyon is tudatos. A sorozatgyártásr a utalnak, Ez, természetesen nem az FF-albumokra vonatkozik.
Idézet
 
 
+1 #1 RobertThorn 2015-06-12 07:24
Igazából manapság már eléggé mellékes, de szerintem - így látatlanul/hallatlanul - sokat dobna a produkción, vagy legalábbis biztató jel lenne, ha például végre változtatnának a borító designján.
Ez már lassan az ötödik lemezük, amin a pontosan ugyanolyan logó pont ugyanott helyezkedik el és középen valami szimmetrikus cucc van (ami leginkább az FF logó, noha itt most pont nem). Amíg Dave McKean csinálta nekik a borítókat (Front Line Assemblynek is mi elvontan gyönyörű képeket hozott össze), addig jóformán azok számítottak a fírfektöri torta habjának. Remélhetőleg azért magáról a lemezről nem ugyanez a rutinmunka fog szaglani..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.