Shock!

október 31.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Lee Kerslake

0919kerslake73 éves korában életét vesztette Lee Kerslake. A Uriah Heep és Ozzy Osbourne volt dobosa prosztatarákkal küzdött.

Hosszas szenvedést követően, szeptember 19-én, egykori zenésztársa, Ken Hensley szerint békés és nyugodt körülmények között meghalt Lee Kerslake, a Uriah Heep és Ozzy Osbourne volt dobosa. Halálát daganatos megbetegedés okozta: 2018-ban diagnosztizáltak nála prosztatarákot, amely aztán több áttétet is képzett a szervezetében. A zenésznek orvosai tavalyelőtt év végén mindössze nyolc hónapot jósoltak, ebből végül majdnem két teljes év lett. Lee életének utolsó szakaszában már a hagyatékát rendezte, illetve igyekezett elvarrni minden múltbeli szálat. Ennek jegyében évtizedek után elásta a csatabárdot például Ozzy és Sharon Osbourne-nal is.

Kerslake 1971-ben csatlakozott a Uriah Heephez, és a banda legklasszikusabb felállásának dobosaként a hard rock stílusalapítói közé tartozott. A következő évben kiadott Demons & Wizardstól kezdve az ő jellegzetes játéka hallható a brit csapat összes klasszikus nagylemezén. Emellett ő ütötte fel Ozzy Blizzard Of Ozz és Diary Of A Madman albumait is. Lee-nek nagyjából másfél évtizeddel ezelőtt egészségügyi állapota miatt kellett otthagynia a Uriah Heepet, mert szíve egyszerűen nem bírta már a koncertekkel járó fizikai megterhelést, azóta visszavonult az aktív zenéléstől.

 

Hozzászólások 

 
#1 Gábor 2020-09-20 11:40
Isten nyugosztalja.
Legendás lemezeken játszott.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.