Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Chuck Mosley, a Faith No More első énekese

57 éves korában meghalt Chuck Mosley, a Faith No More korai korszakának frontembere. Az énekes távozásának pontos okait egyelőre nem tudni, de annyi bizonyos, hogy egy hosszabb józan periódus után ismét elveszítette a lába alól a talajt.

0815chuck

„Hosszú, józan periódus után Charles Henry Mosley III 2017. november 9-én, a függőség betegségéből kifolyólag életét vesztette”, tette közzé az énekes családja. „Távozásának okát abban a reményben hozzuk nyilvánosságra, hogy figyelmeztetésként, ébresztésként szolgáljon mindazok számára, akik saját józanságuk megőrzéséért harcolnak.”

Chuckot élettársa, két lánya és egy unokája gyászolja. Megrendült a halálhírtől a Faith No More tagsága is. „Nehéz, nagyon nehéz szívvel értesültünk barátunk és zenésztársunk, Chuck Mosley haláláról. Vakmerő, lármás energiabomba volt, aki mindig meggyőződéssel teljesített, és nagy szerepet játszott abban, hogy egyedi, senki másra nem jellemző stílust tudtunk kialakítani. Ha ő nincs, mindez bizonyosan másképp alakul. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy tavaly ismét színpadra állhattunk vele az első lemezünk újrakiadása kapcsán. Lelkesedése, humorérzéke, stílusa, harsány természete egyaránt nagyon hiányzik majd. Család voltunk – furcsa és működésképtelen család, de örökre hálásak leszünk azért az időért, amit Chuckkal tölthettünk”, tette közzé a csapat.

Mosley annak idején a Faith No More első két nagylemezén, az 1985-ös We Care A Loton és az 1987-es Introduce Yourselfen énekelt, a zenekar áttörését előkészítő We Care A Lot dal híressé vált verziója utóbbin szerepelt. Az énekes ugyanakkor már akkoriban is megbízhatatlannak számított drog- és alkoholfogyasztása miatt, többek között ezért cserélték le aztán Mike Pattonra. Ezután tartósan sehol sem tudott már megkapaszkodni, bár itt-ott azért persze zenélgetett, ugyanakkor folyamatosan nehézségekkel küzdött, pár éve kénytelen volt a rajongóktól pénzt kérni, olyan súlyos anyagi gondjai támadtak. Jellegzetes hangja utoljára a Primitive Race e hónapban kiadott új lemezén, a Soul Pretenderen hallható.

 

Hozzászólások 

 
+7 #2 LiliMiciPanniSári 2017-11-11 22:52
ez azért nem teljesen igazi
Idézet
 
 
-2 #1 A Brenner 2017-11-11 16:28
R.I.P.
Nem sok hangja volt, de vele volt igazi a Faith No More!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.