Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Egy idő után azt mondtuk: a francba, rátaláltunk valamire!”

0706stanneNéhány hónappal ezelőtt nagyon nehéz helyzetbe került a Dark Tranquillity, amikor távozott tőlük Martin Henriksson gitáros/basszer, aki a dalszerzésben is fontos szerepet töltött be a zenekarban. Az új album ugyanakkor majdnem elkészült, és novemberben meg is jelenik.

Igazi érvágást jelentett a Dark Tranquillity számára Martin Henriksson távozása, hiszen a zenész az 1989-es alapítástól fogva, folyamatosan tagja volt a svéd melo-death alapbrigádnak, eleinte basszerként, majd 1999-től már elsődlegesen gitárosként, de Mikael Niklasson pár évvel ezelőtti kilépése óta a basszust is ő kezelte a stúdióban. Martin dalszerzőként is a banda egyik oszlopát jelentette, a kapcsolat azonban nem szakadt meg vele. „Martin távozása komoly csapást jelentett”, ismerte el a Kaaos TV-nek adott interjújában Mikael Stanne, a zenekar énekese. „Rengeteg zenét írt a csapat számára, de az utóbbi években már más dolgokra fókuszált: ma már inkább amolyan menedzserként dolgozik nálunk, ő szervezi a fesztiválokat, az utazásokat. Az évek során egyszerűen kiszeretett a turnézásból, a dalszerzésből és a zenélésből, szóval most már inkább teljes jogú menedzserként dolgozik nálunk. De előzetesen nem tudtuk, hogy ki akar lépni. Talán gyanítottam vagy éreztem, de akkor is sokkolt a dolog.”

A zenekar novemberben érkező új albumának munkálatai ennek ellenére jól haladnak. „Ez lesz a tizenegyedik lemezünk, és ilyenkor az ember úgy érzi: istenem, ne ismételjük önmagunkat újra és újra, jöjjön valami új! Frissnek, másmilyennek kell lennie a zenének. Persze ehhez kemény meglelni az inspirációt, de belefogtunk a munkába, és egy idő után azt mondtuk: a francba, rátaláltunk valamire! Jó érzéseink voltak, most meg már fantasztikusak vannak. Bizonyos dalok elképesztőek. Ötöt már fel is énekeltem, de egy csomó van még. Alig várom, hogy befejezzem őket… Most már alapvetően csak a billentyűk, a gitárszólók meg az énektémák vannak hátra, így pár hétre még szükségünk van a befejezéshez, de novemberben megjelenik az album.”

A friss dalokat – mint arról korábban már volt szó – zömmel Anders Jivarp dobos írta, de kivette részét a munkálatokból ezen a téren Martin Brändström billentyűs is. Két-három számot Niklas Sundin gitáros is hozott. Mikael szerint a lemez eltér majd a 2013-as Constructtól, de azért annyira nagyon nem. „Még az áll hozzá a legközelebb a lemezeink közül, már csak azért is, mert ez a legutóbbi. De nem tudom biztosan… Még benne vagyunk a munkálatokban, szóval nehéz objektíven megítélnem a dolgokat. Minden egyes órában a dalokon jár az eszem, így nem igazán tudok hátralépni, és kívülről nézni őket.”

A zenekarban Jens Florén gitározik Henriksson helyén az aktuális koncerteken, aki egyelőre időleges helyettesítő, és valószínűleg a nyári koncertek után döntenek róla, hogy véglegesítik-e fix tagként.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 gonda 2016-07-07 11:26
Csal a Monochromatic stains dalukat ismerem, de én teljesen úgy érzem, hogy rátaláltak valamire.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.