Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alapember távozott a Dark Tranquillity soraiból

0401mhKilépett a svéd Dark Tranquillityből Martin Henriksson. A zenekar éppen új albumán dolgozik, vélhetően csak a turné előtt derül majd ki, hogy kit állítanak a távozó gitáros helyére.

Igazi érvágás a Dark Tranquillity számára Martin Henriksson frissen bejelentett távozása: a zenész az 1989-es alapítástól fogva, folyamatosan tagja volt a svéd melo-death alapbrigádnak, eleinte basszerként, majd 1999-től már elsődlegesen gitárosként, de Mikael Niklasson pár évvel ezelőtti távozása óta a basszust is ő kezelte a stúdióban. Martin dalszerzőként is a banda egyik oszlopát jelentette. „Úgy érzem, kiveszett belőlem a zenélés iránti szenvedély, a Dark Tranquillity pedig olyan tagokat érdemel, akik száz százalékosan elkötelezettek a zenekar művészete iránt”, mondja Henriksson. „Ezért aztán úgy döntöttem, hogy mindenki érdekében félreállok, és hagyom a zenekart tovább fejlődni, még erősebbé válni. Huszonhat csodálatos emlékekkel teli év áll mögöttem, rengeteg óriási muzsikát alkottunk együtt a többiekkel, amiért örökké hálás leszek. Köszönet minden rajongónak, a stábnak és mindenki másnak, akik támogatták az évek során a Dark Tranquillityt!”

A Martin megcsappant lelkesedéséről szóló bejelentés abból a szempontból nem tekinthető előzmény nélkülinek, hogy a banda legutóbbi lemeze, a 2013-as Construct már csak két szerzeményét tartalmazta, vagyis ehhez az anyaghoz járult hozzá a legkisebb mértékben íróként. A Dark Tranquillity jelenleg a folytatáson dolgozik, amely még idén kijön. Henriksson utódjáról vélhetően csak később döntenek majd.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 suizidium 2016-04-01 20:29
bizony sok gyilkos témát hozott a pali az idők során. respekt és remélhetőleg nem "égett ki" végleg:-)
Idézet
 
 
+1 #1 Tulus 2016-04-01 19:51
Remélem, hogy nem állnak földbe a srácok :( Szeretem a zenéjüket.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.