Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dark Tranquillity: gyors, riffcentrikus, old school új album készül

0821dtŐsszel ismét fellépett Budapesten a göteborgi Dark Tranquillity, akik az idei évet egy észak-amerikai körrel kezdték, ám már nagyban dolgoznak a következő nagylemezen is. Anders Jivarp dobos szerint az eddig megíródott számok kifejezetten gitárcentrikusak és gyorsak.

„Martin Brändströmmel tavaly június óta írjuk a dalokat”, mondta a The Drummer Guynak Anders Jivarp. „Nagyjából hetente három alkalommal összejöttünk a stúdiójában, és csak írtunk, szóval sok anyagunk van, olyan hat-hét teljesen kész nótával rendelkezünk… Ezekben még nincsenek énektémák és gitárszólók, de a lényeg megvan. Idén is fesztiválozunk majd, meg ilyenek, de alapvetően az lesz a fő cél, hogy tényleg lassan, de egy valóban nagyon erős albumot jelentessünk meg. És biztos vagyok benne, hogy így is lesz. Most arról van szó, hogy október-november tájékán vennénk fel az anyagot, és valamikor 2016 márciusa, áprilisa környékén kerülhetne a boltokba.”

A dobos szerint lehet, hogy sokan meglepődnek majd a Dark Tranquillity új dalain. „Az anyag nagyjából 95 százalékát én írtam, és nagyon gitárcentrikus. Őszintén szólva még nekem is furcsa, hogy tud egy dobos és egy billentyűs ennyi gitárriffet kreálni. A Construct kicsit másmilyen volt, ott nem feltétlenül szerepelt annyi riff, mint itt. De ez az új szerintem sokakat meg fog lepni. Azt mondják majd: hé, ez úgy szól ezzel a rengeteg gitárral, mint a régi Dark Tranquillity. És bátorkodom elismerni, hogy az album kicsit tényleg abba az irányba mutat. Lejátszottam pár dalt Niklas Sundinnak, aki azt mondta: hűha, bassza meg, mi ez? Szóval meglátjuk. Balladák eddig nem születtek, és nagyon elégedett vagyok. Főleg, mert én sem hittem, hogy Martinnal ketten ilyen eredményre leszünk képesek. Amikor elkezdtük a munkát, azt kérdeztem: hogy szól majd ez a lemez, mint az Anathema vagy az Opeth? Tudod, ilyen lágyabb, puhább cuccra számítottam, és az ilyesmit is szeretem. De a végén ez lett belőle, csupa gyors cucc. Úgyhogy elképzelhető, hogy az utána következő lemezünk meg a Dark Tranquillity lassú albuma lesz. Meglátjuk…”

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Jester 2015-03-16 10:18
az egyszerűen zseniális Constructot nehéz lenne túlszárnyalni, talán nem is lenne baj egy ilyesfajta keményedés.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.