Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Don Dokken: „Nem tudok egyedül felöltözni, nem tudom felvenni a ruháimat, nem tudok egyedül enni”

Ismét komoly egészségügyi nehézségekkel küzd Don Dokken. Az énekes mindkét keze bénuláshoz közeli állapotban van.

0209dokken

FRISSÍTÉS AZ ALÁBBI HÍRHEZ: A Dokken hivatalos közleményt adott ki, amelyben úgy tájékoztatják a közönséget, hogy Don Dokken állapota sokat javult a szóban forgó interjú óta.

Tavaly év végén gerincműtéten esett át Don Dokken. Az operáció sajnos nem sikerült jól, az énekes jelenleg is komoly problémákkal küzd. „Két és fél hónap telt el a műtét óta, és a kezem halott. Nem tudom mozgatni. Nagyon furcsa", mondta a 66 éves Don a The Classic Metal Show januári műsorában, amely most került adásba. „Érdekes így élni a mindennapokat: meg kell tanulnod enni, kitörölni a seggedet, megmosni a fogadat, felöltözni. Húsz percbe telik, mire zoknit húzok, mert az egyik kezem valamennyire működőképes, de azért nem annyira. Próbálok pozitív maradni: reménykedem, hogy történik valami csoda, rendbejönnek az idegek, és lassan ismét működni kezd a kezem. Ha nem így lesz, akkor majd olvashatsz rólam a hírekben, mert be fogok menni a sebészem irodájába, átmászom az asztalán, és szétverem a fejét. És ezt most teljesen komolyan mondom. A legjobbak közül is a legjobbnak kellett volna lennie, és elbaszta az egészet. Két dolgot mondtam nekik: ne öljenek meg, és ne bénítsanak meg. Ő meg: igen, ezért jött hozzám, én vagyok a legjobb. Aztán magamhoz tértem a kórházban, és csak néztem: miért nem tudom mozgatni a kezemet? Miért nem mozognak az ujjaim? Miért ég a kezem? Miért van az, hogy járni is alig tudok? Csak járókerettel... Mi a faszt művelt velem? Erra az volt a válasz, hogy néha ilyen is előfordul. Imádom, amikor a sebészek azt mondják: hát, néha szarul alakulnak a dolgok, de csak ezer műtétből egy alkalommal. Hát akkor nyilvánvalóan én vagyok Mr. Ezredik."

Don a január 11-én készült interjú idején még nem tudta, hogyan tud majd megfelelően részt venni a Dokken márciusban startoló turnéján. „Nem tudok egyedül felöltözni, nem tudom felvenni a ruháimat. Nem tudok egyedül enni, komolyan. Szóval most próbálok keresni valakit, aki elkísér a turnéra, és a bébiszitterem lesz. De legalább az éneklés megy. A hangom tök jó formában van – csak éppen a mikrofont nem bírom megfogni... De heti négy nap fizikoterápián veszek részt, egy szobakerékpáron széttekerem a seggemet, igyekszem felerősíteni a lábamat, erősítem a karomat... Már ami maradt belőlük, mert teljesen visszafejlődtek. Tényleg fogalmam sincs, mi lesz ezzel az egésszel. Még mindig béna a kezem, szóval szerintem a gitározós napjaimnak vége. De ez rendben van. Ötven évem volt gitározni..."

Pár nappal az interjú után az énekes részt vett egy gálaesten, ahol beiktatták az anaheimi Metal Hall Of Fame-be. Erről a megjelenéséről alább néhány videó is megtekinthető. Dokken orvosai szerint körülbelül korábbi állapotának mintegy 30 százalékára hozhatja vissza magát, de egyelőre nem tudni, milyen időtávon reménykedhet ebben. A Dokken aktuális koncertszezonja márciusban startol, az észak-amerikai koncertek ráadásblokkjában George Lynch, a zenekar legklasszikusabb felállásának gitárosa is színpadra lép majd.

 

Hozzászólások 

 
#5 deniro2 2020-02-09 17:04
Jobban van már Don, az orvosok szerint teljesen felépülhet idővel. https://www.facebook.com/DokkenOfficial/photos/a.377572619113447/1191883011015733/?type=3
Idézet
 
 
#4 Chris92 2020-02-09 14:09
Nem is merem elképzelni milyen lehet így élni...tragikus. Nagyon remélem minden testi-lelki támogatást megkap a mellette állóktól.
Idézet
 
 
#3 Equinox 2020-02-09 11:48
Ez tényleg tragikus
Idézet
 
 
#2 Goodbye 2020-02-09 11:23
Most kell nagyon mellette lennie a barátoknak, a családnak és a rajongóknak. Azt hiszem, lemondhatunk arról, hogy egyszer nálunk is fellépjenek.
Idézet
 
 
#1 kiss gabor 2020-02-09 10:28
Megis mifele baja volt, hogy ilyen szinten bele kellett babralni a gerincebe? Tragedia. Nem csak mint zenerajongo mondom, hanem nagyon sajnalom, mint embert. Mondom, tragedia.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.