Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dino Burtonről: „Egyáltalán nem volt köztünk semmiféle kommunikáció az utóbbi időben”

1111dinoRészletesen is beszélt egy interjúban a Fear Factory aktuális ügyeiről Dino Cazares, de nem segített éppen eloszlatni a ködöt a vitás kérdésekben. Mint kiderült, a gitáros és Burton C. Bell énekes jelenleg egyáltalán nem kommunikál egymással…

Befejeződtek a Fear Factory működését akadályozó perek, és elvileg hamarosan kijöhet a régóta esedékes új nagylemez is. Burton C. Bell énekes azonban többször is elhatárolódott a napokban Dino Cazarestől, vagyis a zenekar helyzete továbbra sem egyértelmű. Dino most egy friss interjúban beszélt a kialakult állapotokról és a még 2017-ben rögzített, most azonban részben újravett következő nagylemezről. „Szeretném egyértelművé tenni: köztudott, hogy sok jogi procedúrán mentünk keresztül a Fear Factory név kapcsán”, mondta a gitáros az MMM Hard N Heavy rádióban. „Vagyis amikor ezt a lemezt rögzítettük, semmi garancia nem volt rá, hogy egyáltalán Fear Factory néven jelenhet meg, mert épp akkoriban folytak ezek az eljárások, minden függőben volt, senki sem használhatta a nevet. A rajongók valahogy megneszelték ezt, és megpróbáltak segíteni névötletekkel. Még olyanok is akadtak, amik tök kreatívak voltak, és még játszottam is a gondolattal, hogy akár használhatnánk őket. Aztán szerencsére megnyertem a peremet, és visszaszereztem a Fear Factory nevet. Ha pedig előreugrunk 2020-ba, idén júliusban ismét visszaszereztem. Ezután visszatértem a rögzített anyaghoz, és úgy találtam, hiányoznak róla bizonyos dolgok, ezért fejleszteni, javítani akartam rajta mindenki érdekében – hogy mindenki egy nagyszerű Fear Factory-lemeznek örülhessen.”

Mindez ugyanakkor nem oszlatja el a ködöt Burton státuszát illetően, és Dino nyilatkozata is csak bonyolítja a képet. „Nem igazán tudom, kitől jöttek ezek a kommentek”, mondta a gitáros Bell megjegyzéseiről, amelyekkel elhatárolta magát a jelenleg futó GoFundMe-kampánytól. „Burton C. Bell Instagramján és felületein jelentek meg, de ezeket nem az általam ismert ember írta, ez nem az a Burton, akit én ismerek. Burton nem rohan ki mások ellen az Instagramon vagy a Facebookon, egyik közösségi médiafelületén sem jellemző rá ilyesmi. Ez nem az az ember, akit én ismerek. Szóval akárki is kezeli ezeket az oldalait, alighanem téves információkat kapott. Ezek a megnyilvánulások eleve nem olyasvalaki szavai, aki harminc éve dolgozik a zeneiparban, hanem olyanra vallanak, akinek fogalma sincs a zeneipar természetéről. Ezt a komment miatt mondom, amelyben az állt: nem keresnek majd a GoFundMe-oldalból. Aki ezt írta, rosszul tudja, hiszen hosszabb távon Burton igenis részesül majd azokból a bevételekből, és a nagyszerű lemez eredményeiből is, ha megjelenik.”

Ha ez így, önmagában nem lenne elég furcsa, Dino elárulta: nem kérdezte meg Burtont a 2017-ben rögzített anyag újragondolásáról. „Nem beszéltem vele. Egyértelművé tette, hogy hátrább húzódik a Fear Factorytól, mert a saját projektjével, az Ascension Of The Watchersszel foglalkozik. Most őt idézem, ezt valóban ő mondta a médiának, felvétel is van róla. Többször is kerestük egymást az évek során, de nem nevezném tökéletesnek a kapcsolatunkat. Ha Burton valami projekten dolgozik, általában nyomtalanul eltűnik, és csakis arra koncentrál. De harminc éve ismerem őt, és harminc éve dolgozunk együtt, tehát ezt pontosan tudom. Ezek a dolgok nekem nem jelentenek újdonságot. És ennyi. Egyáltalán nem volt kettőnk között semmiféle kommunikáció az utóbbi időben.”

Folytatása következik...

 

Hozzászólások 

 
#1 nsz 2020-09-16 22:14
Azért koncert előtt majd próbáljatok párszor!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.