Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Csak nekem egyedül három Savatage-lemezre elegendő dalom van”

A Savatage egy fesztiválfellépést leszámítva a 2000-es évek első fele óta inaktív a Trans-Siberian Orchestra brutálisan felpörgött amerikai menetrendje és elképesztő sikerei miatt. Jon Oliva szerint ugyanakkor könnyűszerrel képesek lennének akár tíz évre elegendő anyagot is kihozni, ha úgy alakul…

0323oliva

2015-ös wackeni koncertje óta ismét tétlenségbe merevedett a Savatage, de Jon Oliva megismételte: a zenekar nem tekinthető lezárt sztorinak. „A Poets And Madmen óta írom a Savatage-dalokat – mondta a That Metal Interview-nak Oliva. – Al Pitrellivel és Chris Cafferyvel az elmúlt pár évben szintén raktunk össze zenéket, közösen írtunk a zenekarnak. A helyzet a következő: hivatalosan nincs szó róla, hogy Savatage-albumot készítenénk. Semmi sem hivatalos, és tudod, miért nem? Mert amint kimondom, hogy igen, új Savatage-lemezt csinálunk, valami garantáltan történni fog, és szétbassza az összes tervünket, én meg majd úgy tűnök, mintha hazudoznék. Úgyhogy inkább csak annyit mondok: számos meglepetést tartogat a jövő. De mi sem tudjuk, pontosan mi történik majd. Nem vagyunk biztosak benne. Mivel azonban dalszerzők vagyunk, dalokat írunk. És haver, komolyan: csak nekem egyedül három Savatage-lemezre elegendő dalom van. Emellett pedig közösen is írunk, mert szeretünk együtt dolgozni.”

Oliva szerint a Savatage összes tagja szeretne új lemezt készíteni. „De nincs szerződésünk. És nincs tervünk sem, mármint konkrét, amiben ott áll, hogy most akkor elkezdünk Savatage-felvételeket csinálni. Mindössze annyit teszünk, hogy gyűjtjük az új zenéket, hiszen zenészek, dalszerzők vagyunk. Vagyis ha kapunk egy ajánlatot, és bejelentkezik egy kiadó, felkészülten várjuk. Hogy meg akarjuk-e csinálni? Kibaszottul biztosra veheti mindenki, naná. Van hozzá elég anyagunk? Kibaszottul biztosra veheti mindenki, hogy akár egy újabb tízéves periódusra elegendő is akad. Ha valaha is lesz új Savatage, mindenkit szétbasz majd. Kurva nagy lesz.”

 

Hozzászólások 

 
#8 harcos Pitykó 2021-06-30 11:07
Nekem is van két Savatage lemezre elég nótám
Idézet
 
 
#7 Ytse 2021-06-29 21:53
Szerintem Criss halála után sem adtak ki gyenge albumot.
Idézet
 
 
#6 queensryche999 2021-06-29 19:18
Jon kijelentése nem új keletű, mindenesetre, ha egyszer megtörténik, az felér majd egy kisebb-nagyobb szenzációval.

Tekintélyes pályafutást maga mögött tudó zenekarként a Sava életmű is elkülöníthető szakaszokra bomlik, kinek-kinek megvan a maga kedvence, de egy dolog biztos: a folytatást kb. mindenki szívesen hallaná. Nyilván Criss-szel lenne az igazi, de ez nem lehetséges és azt már korábban is bebizonyították , hogy tudnak jó dalokat írni megfogyatkozva is.
Idézet
 
 
#5 Tulus 2021-06-29 14:54
Szájtépés helyett nem kellene inkább kihozni azokat az új lemezeket?
Idézet
 
 
#4 Levike 2021-06-29 13:33
A szigetes koncert örök emlék. Hatalmas volt.
Idézet
 
 
#3 zebraman 2021-06-29 13:10
de a Savatage-hoz kellene Criss Oliva is, vele együtt a zenekar is meghalt :(
Idézet
 
 
#2 Verebélyi Gábor 2021-06-29 10:30
Sziasztok!
Reméljük, nem csak egy újabb fellángolás, hanem tényleg rajta lesznek az ügyön!

Zakariás jó pár éve egy alapos interjúban kifejtette, hogy Ő azonnal benne lenne. Pitrelli, Caffery, Plate egészen biztos, így inkább Oliva Mesteren múlhat a történet.

A klasszikus időkben nem állt módomban élőben megnézni Őket, úgyhogy egy hazai koncert esetén én lennék az első jegyvásárló... :-D
Idézet
 
 
#1 Asidotus 2021-06-29 10:24
Én azért erősen tartok tőle, hogy azok nem Savatage-dalok, csak olyan stílusúak, már ami a minőséget jelenti
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.