Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Búcsúlemezt is szállít a búcsúturné mellé a Mr. Big

0101mrbigKarrierzáró turnéja mellett még egy utolsó stúdióalbummal is jelentkezik idén a Mr. Big. A csapat áprilisban Budapesten is elköszön majd a rajongóktól.

Stúdiófotót tett közzé az Instagramon december második felében Billy Sheehan a Fort Wayne-i Sweetwater stúdióból, és a posztban megerősítette: a Mr. Big egy új lemezen dolgozik, hogy ezzel tegye teljessé akutuális búcsúturnéját. A fotón Jay Ruston producerrel (Anthrax, Steel Panther) láthatók a csapat hangszeresei, azaz Billy, Paul Gilbert gitáros és a 2018-ban elhunyt Pat Torpey helyén ülő Nick D’Virgilio dobos. Az egyelőre cím nélküli lemez megjelenéséről egyelőre nincsenek információk, de az mindenképpen 2024-ben esedékes. A zenekar legutóbbi albuma a 2017-es Defying Gravity volt.

A 2023 őszén, a Távol-Keleten elstartolt búcsúturnén a zenekar teljes egészében eljátssza karrierje legsikeresebb albumát, az 1991-es Lean Into Itet. A koncerteken ugyanakkor természetesen a Mr. Big többi korszakának nagy dalai is elhangzanak majd. „Csodálatos dobosra leltünk Nick személyében, ráadásul óriási énekes is – mondta korábban Sheehan. – Hasonló a hangterjedelme, mint Patnek volt, így ugyanazzal a jártassággal tudja majd hozni a vokáljait is. Nagy megkönnyebbülést jelent ez, hiszen a Mr. Big mindig is nagy mértékben támaszkodott a harmóniákra. Amikor elindultunk, tényleg nagyon támaszkodtunk egymásra: tudtuk, hogy mindenki pontosan úgy teljesít majd énekileg, ahogy kell, és megfelelően, jó hangnemben, jó időzítéssel hozza a saját részeit. Nem könnyű olyan dobost találni, aki rendelkezik ezekkel az adottságokkal, de Nick képes hozni élőben, amire szükségünk van.”

A turné hazai állomása 2024. április 7-én lesz a Barba Negrában, a Livesound szervezésében. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.