Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Brutális vendéglista a legmakacsabb gitáros új albumán

0324sykesÖtödik albumán dolgozik John Sykes, a Whitesnake, a Thin Lizzy és a Tygers Of Pan Tang egykori gitárzsenije, aki legutóbb 2000-ben adott ki új dalokat rejtő stúdiólemezt. Pontos megjelenési dátum és cím még mindig nincs, azt azonban már nagyjából tudni lehet, kik segítik a stúdióban Johnt.

Sykes több mint harminc új dalból válogatja össze új nagylemeze anyagát, és immáron az is kiderült, kik vendégeskednek majd az anyagon. A basszusgitárosi poszton mindenképpen felbukkan majd Tony Franklin, John egyik legközelebbi zenészcimborája, akivel annak idején a Blue Murdert is közösen rakta össze, de további bőgőtémákkal járult hozzá a végeredményhez Chris Chaney, a Jane’s Addiction játékosa is. A dobokért Josh Freese (A Perfect Circle, The Vandals, Guns N’ Roses satöbbi) és Curt Bisquera (Sarah McLachlan) felelt, a billentyűs pedig az a Jamie Muhoberac, aki többek között a Rolling Stonesszal és a Fleetwood Mac-kel is dolgozott már korábban. Ha ebben a felállásban, ennyi idő után Sykes nem készít mesterművet, tényleg nem tudjuk, mit mondjunk majd…

A köztudottan igen önfejű, makacs gitárosról legutóbb akkor lehetett hallani, amikor Mike Portnoy és Billy Sheehan társaságában kezdett el zenélni. A trió fel is demózott egy teljes albumnyi dalt, ám Portnoy és Sheehan végül nem volt képes Sykes híresen csigalassú munkatempójához igazodni, és végül kifaroltak a projektből, hogy Richie Kotzennel, The Winery Dogs néven folytassák, amit elkezdtek. Nem tudni, hogy a közösen elkészített daloknak mi lett a sorsa: elképzelhető, hogy ők is és Sykes is felhasználnak majd ötleteket az új lemezen, de az is, hogy a tizenegy-tizenkét szerzemény feledésbe merül.

A Tygers Of Pan Tangban és a Thin Lizzyben eltöltött idők után Sykes akkor vált világszerte igazán körülrajongott gitárossá, amikor bekerült a Whitesnake-be. Noha David Coverdale-lel képtelenek voltak megtalálni a hangot, a közösen elkészített 1987 album minden idők legsikeresebb hard rock lemezei közé tartozik. Sykes ezután saját csapatával, a Blue Murderrel zenélt két albumon, majd szólókarrierbe fogott, de önállóan elsősorban Japánban mozgott, Európában az újjáalakított Thin Lizzyvel koncertezett egészen 2009-es kilépéséig. Új, saját szerzeményeket utoljára 2000-ben lehetett tőle hallani a Nuclear Cowboy című albumon.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#2 DRAZSEN 2013-06-25 21:11
Iszonyatosan nagytudású gitáros,zenész.De olyan lassú,és annyira ráérős a pali,hogy az már vállalhatatlan.Talán majd ha 70 éves lesz tényleg rászánja magát,hogy egy komolyabb bandát,és albumot összehozzon
Idézet
 
 
+2 #1 kamikaze 2013-03-25 11:07
Ennyi év szünet után 30 dalból ,,akárkik" is a felállás tagjai, atom lemezt kell megjelentetnie, ez nem is vitás. Én a hangzástól ,,félek" egy kicsit, mármint, hogy nem olyan lesz, amit elképzelnék és elkezdenek majd ,,modernkedni". Legyen inkább a már bevált 80-as, 90-es évekbeli szisztéma, csak persze a mai technikai feltételekkel. Abban viszont bízom, hogy azért Sykes nem nagyon szokott új hangzásokkal kísérletezni, ami eddig nem volt jó tőle, az inkább a pénztelenség miatt egyszerűen el volt rontva. A zeneanyagot illetően persze nem kérdés, hogy jó anyagot fog készíteni!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.