Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Breath Of The Raven: új dal a SpiritBelltől

1024spiritbellAz underground körökben jónevűnek számító német Witches Brew kiadóhoz szerződött a hazai SpiritBell. A zenekar lemeze Guided By Evil Light címmel, november 15-én jelenik meg, és most itt van róla a második szám is.

Old school módon, hétszáz példányban, kézzel számozott CD-n jön ki a német Witches Brew kiadónál a SpiritBell Guided By Evil Light című lemeze. A csapat rövidebb leállást követően aktivizálta magát ismét újra idén, a friss kiadványra pedig négy újonnan felvett régi dal, a Full Moon Madness című idei szerzemény, négy korábbi demódal és egy Cirith Ungol-feldolgozás kerül fel az old school heavy metalban utazó csapattól.

„Minden egy új barátsággal kezdődött", mondja a szerződésről Patak Sándor énekes. „A Burning Sun fanzine-es Papi Zoltánnal való összehaverkodás során sokat dumáltunk a metalról, és folyamatosan érdeklődött a SpiritBell felől is, ami a beszélgetéseink kezdetekor még halott ügynek tűnt. A Full Moon Madness című új dal demója azonban teljesen készen volt, így az némi gondolkodás után felkerült az internetre. Többen is elkezdtek érdeklődni a zenekar iránt, és mivel voltak félretett demók, és újra feljátszott régi dalok zenei alapjai is rendelkezésre álltak, némi jogi rendezkedés után Sovány András pécsi stúdiójában nekiláttunk az énekfelvételeknek. Közben Zoltán amolyan szervező szerepkörbe lépett elő, elkezdett kiadó után kutatni a zenekar számára. A felvételek elkészültek, így már ezekkel kopogtatott az ajtókon. A keresés eredményeképpen a német Witches Brew kiadóval kötöttünk szerződést, amely már számos nagyszerű lemezt adott ki. Az új zenekari logó, a borítóképek, a szervezés, szóval minden a magyar underground arcok összefogásának eredménye, amiért nagy köszönet az érintetteknek!"

A csapat további tagjai Márkó Zoltán gitáros, Golyák Csaba basszer és Heil Ákos dobos. A The Nameless Soldier című dalt nemrég már bemutattuk, most a Breath Of The Ravent is közzétették.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.