Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bonamassa teljesen kiakadt Glenn Hughes-ra

Glenn Hughes, Joe Bonamassa, Derek Sherinian és Jason Bonham, azaz a Black Country Communion október 29-én adja ki új lemezét, az Afterglow-t, amelyről Hughes már előzetesen is elmondta, hogy akár az utolsó is lehet Bonamassa elfoglaltságai miatt. A gitáros teljesen kiakadt ezen, és le is mondta a banda egyetlen angliai koncertjét Glenn interjúi miatt.

„Az a különös, hogy erről az egész nonszenszről csak másodkézből hallottam”, mondta Bonamassa a Music Radarnak. „Felmegyek egy nap a Blabbermouthra, és azt látom, hogy Glenn Hughes miket nyilatkozott – mivel ő csinálta a sajtókörutat. Tényleg sok dolgom van, rengeteg különböző dologgal foglalkozom egyszerre, de hát mindenki tudta, hogy velem ez lesz az ábra. Kiterítettük a kártyáinkat az asztalra, és mindenki mindenről tudott. Miért lett ez most hirtelen az én hibám? Először egyébként nem izgatott a dolog, hiszen az újságírók néha szabadon eresztik a fantáziájukat, de aztán újra és újra ugyanezt olvastam, és amikor a Classic Rock magazinban is viszontláttam a dolgot, kicsit zavaróból átment az egész baromi idegesítőbe. Én biztos, hogy soha nem csináltam volna meg ugyanezt a barátommal, Glenn Hughes-zal, tökmindegy, hogyan éreztem volna magam az adott helyzetben. És ha Glenn-nek bárki is felajánlotta volna a Deep Purple Mk. III újjáalakulást és egy kétéves világturnét, azonnal, egyetlen pillanat alatt félretette volna a Black Country Communiont. Órát lehet igazítani ahhoz, hogy turnézom tavasszal és ősszel, és összesen százhuszonöt bulit játszom egy évben. Órát lehetett hozzá igazítani 1999-ben vagy 2000-ben, és 2012-ben szintén.”

Bonamassa elárulta: a dolog még idegesítőbb lett számára, amikor gyűlölködő emailek és negatív visszajelzések sorát kezdte el kapni Hughes interjúi nyomán. „Brazíliából olyat írtak nekem, hogy életük álma volt látni a bandát, és mivel ez miattam nem történhet meg, én vagyok a kibaszott blues-antikrisztus! Tökmindegy, mi a helyzet egy zenekarban, sosem teregetheted ki a szennyest és az esetleges nézeteltéréseket nyilvánosan. Fel lehet hívni telefonon is… És Glenn ezt egyszer sem tette meg.”

Mindennek eredményeként Bonamassa nem hajlandó részt venni a Black Country Communion egyetlen lemezmegjelenést követő angliai buliján, nehogy Hughes valami olyat mondjon a színpadon, mint a cikkekben. „Sosem fogok kötelezettségek miatt lenyomni egy koncertet, hogy lehúzzam a rajongókat, és közben ott álljon a sarokban egy négyszáz kilós gorilla, mert mindenki azt mondja, hogy akár ez is lehet az utolsó, aztán arra várjak, hogy Glenn a színpadon tegyen valami kibaszott hülye bejelentést. Mind hülyét csinálnánk magunkból ezzel… Így aztán azt mondtam, a legjobb az lesz, ha visszalépek a helyzetből. Mindez nem jelenti a zenekar feloszlását, sem azt, hogy bárminek is vége lenne, egyszerűen csak annyit mondok: ez idő szerint úgy döntöttem, nem veszek részt a szóban forgó eseményen. Ennyi. Nagyon szeretem a többieket, és sajnálom Jasont és Dereket – ők inkorrekt módon akadtak fent ezen az egészen.”

 

Hozzászólások 

 
+8 #1 BSND 2012-10-19 11:47
Eszem, faszom megáll. Hogy lehetnek ekkora marhák! Glennek is lehetne több esze "vénségére". Kiadtak két tök király albumot, valószínűleg a harmadik is jó lesz, erre egy ilyen hülyeségen csúszik el az egész.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.