Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Black Country Communionnek vége, a jövő a Kings Of Chaosé?

Glenn Hughes szerint az októberben esedékes harmadik Black Country Communion album, az Afterglow valószínűleg a megafelállású hard rock szupergroup utolsó produkciója lesz. A legendás basszer/énekes azonban nem esik kétségbe: a folytatás neve Kings Of Chaos, és legalább olyan neves muzsikusokkal zenél benne, mint a Black Country Communionben.

„Utálom ezt mondani, de lehet, hogy ez lesz az utolsó albumunk", mondta Glenn Hughes az ABC News Radiónak a hamarosan megjelenő hármas Black Country Communion album, az Afterglow kapcsán. „Egy olyan bandában kell lennem, amelyik rendszeresen és folyamatosan turnézik. Ha lenne egy varázspálcám, meglóbálnám a többiek feje felett, és azt mondanám: hé, srácok, 2013-ban kétszáz koncertet adunk, és a világ minden táján hatalmas rock'n'roll bandává tesszük magunkat. De ez nem fog megtörténni." Glenn szerint ugyanakkor az a tudat, hogy az Afterglow akár az utolsó nekifutás is lehet, további töltést adott a dalokhoz. „Rájöttem, hogy ha ez az utolsó album, akkor elő kell rajta állnom néhány igazán vad és epikus témával. Így aztán nagyon büszke is vagyok a lemezre."

Hughes persze nem esik kétségbe a Black Country Communion esetleges vége miatt, mert máris megalapított egy Kings Of Chaos nevű új szupergroupot. Ez a banda abból a balvégzetű Rock'N'Roll Allstars turnéból kerekedett ki, amely áprilisban indult neki Dél-Amerikának, ám a szerencsétlen szervezés miatt végül szinte az összes koncert elmaradt. A csapat tagjai Glenn mellett Joe Elliott énekes (Def Leppard), Steve Stevens gitáros (Billy Idol, Vince Neil), illetve két ex-gunner, Duff McKagan basszer és Matt Sorum dobos. Glenn szerint a Kings Of Chaos komoly turnézást tervez a világ minden táján, első ízben pedig – természetesen – Dél-Amerikát ejtik majd útba 2013 áprilisától. A csapat nagylemezt nem akar csinálni, de több EP-t készítenek majd, mindegyiken három feldolgozással és egy saját témával. A felállás ugyanakkor nem lesz teljesen stabil. „Az énekes személye változni fog, de a banda magja azonos lesz. Vagyis örökké változó, mozgásban lévő dologban gondolkodunk", mondja Glenn.

A Kings Of Chaos egyébként a Re-Machined című Deep Purple tribute albumon debütál ebben a hónapban, igaz, pont Hughes nélkül: Joe, Duff, Matt és Steve a Never Before-t játsszák a lemezen Arlan Schierbaum billentyűssel kiegészülve. A kiadványról ugyanakkor persze Glenn sem hiányozhat, ő a Maybe I'm A Leo és a Highway Star átértelmezéseiben is szerepel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.