Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Black Sabbath: április a céldátum

A mostani állás szerint áprilisban jelenhet meg a Black Sabbath visszatérő nagylemeze, amelyet ugyanabban a hónapban már koncertek is követnek Ausztráliában, majd Japánban is. Ezt maga a legilletékesebb, Tony Iommi gitáros árulta el egy friss interjúban.

„Nos, egyelőre még túléltem a dolgot, de még mindig nagyon új nekem ez az egész", mondta Iommi a Ronnie James Dio Stand Up And Shout Cancer Fund alapítvány október 31-én megrendezett hollywoodi gáláján Eric Blairnek adott interjújában. „Nagyszerű, ha valaki tesz valamit annak érdekében, hogy megszabaduljunk ettől a szörnyű betegségről. Az ilyen erőfeszítéseket nem lehet eléggé dicsérni. Az embereket rá kell ébreszteni a betegség jelentőségére."

„Ezek téves információk", válaszolta Iommi arra a kérdésre, hogy tényleg feljátszotta-e mind a tizenöt új Black Sabbath dal gitártémáit a stúdióban. „Amikor Ozzy erről beszélt egy interjúban, szerintem a közösen elvégzett munkánkra gondolt, mert valóban tizenöt dalt írtunk, és ezeket mindet játszogattuk is. Viszont a felvételek most is folyamatban vannak. Először nálam rögzítettük őket Angliában demóként, most azonban már a végleges verziókon dolgozunk. Jelen pillanatban úgy hat szám készült el teljesen." A gitáros Rick Rubin szerepét illetően is állást foglalt. „Ricket leginkább amolyan rezgés-kereskedőként tudnám jellemezni. Felpörgeti az embert. Nem olyan figura, aki mindenbe beleszól, a munka dandárját rád hagyja, és utána megmondja, tetszik-e neki a végeredmény vagy sem."

Iommi az utóbbi hónapok nyilatkozataival ellentétben már nem tartja valószínűnek, hogy visszavennék a fedélzetre Bill Wardot, aki pár hete már megpendítette, hogy bánja a történteket. „Mindig is szeretni fogjuk Billt, de szerintem már túlhaladt a dolog azon a fázison, amikor változtatnánk. Olyan régóta húzódik ez az egész, hogy jelen pillanatban nem tudom elképzelni a visszatérését. Talán egyszer majd játszunk megint együtt..."

A Sabbath új lemeze áprilisban jön ki, Észak-Amerikában a Vertigo/Universal, a világ többi részén a Vertigo gondozásában. A zenekar ezután nem sokkal már Ausztráliában turnézik majd négy dátum erejéig, és ahogy azt várni lehetett, ők játszanak a japán OzzFest május 12-ei napján is headlinerként. A május 11-ei első nap főattrakciója a Slipknot lesz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.