Shock!

június 20.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Avenged Sevenfold: újabb nagylemez és öt single lett platina Amerikában

Igen jó köröket fut az utóbbi hetekben az Avenged Sevenfold, akikre valóságos platinaeső zúdult az Egyesült Államokban. A csapat most újabb RIAA-elismeréseket húzhatott be.

0921a7x

Elég jó hírek érik mostanában az Avenged Sevenfoldot, akik idén márciusban a 2003-as Waking The Fallenért, majd pár héttel később a 2010-es Nightmare és a 2013-as Hail To The King lemezekért kaptak amerikai platinalemezt. Ha mindez még nem lett volna elég, most 2007-es self-titled albumuk is besöpörte az elismerést. Bónuszként pedig öt single is beplatinázódott a repertoárból: a Nightmare, a Shepherd Of Fire, a Hail To The King, az Almost Easy és a Bat Country. Korábban a zenekarnak mindössze egyetlen albuma, a 2005-ös City Of Evil jutott el e minősítésig.

Mindez azt jelenti, hogy az Avenged Sevenfold albumai közül mindössze két lemez nem rendelkezik semmiféle fokozattal a kiemelkedő eladások után Amerikában: a 2001-es Sounding The Seventh Trumpet debüt, illetve a legutóbbi, 2016-os The Stage.

A platina fokozatú elismerés változatlanul egymillió eladott példány után jár az Egyesült Államokban, de ez ma már természetesen nem kizárólag fizikai eladásokból áll össze, a RIAA számítási módszere szerint a fizikai és digitális albumeladások mellett beszámítanak a minősítésekbe a streamek és az adott lemezről történő dalletöltések is. Ennek értelmében tíz dal fizetős letöltése az adott lemezről további egy teljes albumpéldány eladásának felel meg, az online hallgatásokat tekintve pedig ezerötszáz audió- és/vagy videóstreamet számítanak egy eladott lemeznek.

 

Hozzászólások 

 
#7 Razorblade 2021-05-12 17:16
Idézet - valarmorgulisz:
Ez nagyon szép eredmény. De akko feleszem a nagy kérdést, hogy így 5 év után óhajtanak e még magukkal kezdeni valamit, vagy ennyi volt ebben a sztoriban? Stage után nem vagyok teljesen biztos, hogy van nafta még. Bár a HTK-nél bőségesen jobb. Legalább valamilyen.Nyilatkozták, hogy már kész/készül az új lemez, de amíg nem indul újra a fesztiválszezon , addig nem fogják kiadni.
Idézet
 
 
#6 mamsiplény 2021-05-12 16:20
Idézet - Kormorán:
Tudom, hogy ízlés kérdésében nincs értelme vitázni, de szerintem a Hail to the King körökkel jobb lemez, mint a Stage.


Igazad van, ízlésekről valóban nem érdemes. Talán nekem se lenne bajom a HttK-val, ha nem hallanám közben az eredetiket a fejemben. De hallom, és ettől nekem szubjektíve is szétesik a lemez, ill. élvezhetetlen, miközben objektíve elítélem a lopást, ill. inkább hallgatom az eredetiket a HttK helyett. A lemezkritikánál adtam egy-két ötletet, szerintem mi honnan van, ha érdekel...
Idézet
 
 
#5 draz77 2021-05-12 16:19
az utóbbi dolgaikat nézve Rev fontosabb volt, mint gondolni lehetett volna. A CoE miatt gyakorlatilag bármit elnézek nekik, a self-titled meg a Nightmare nem lógott ki a sorból, idővel a HttK szimplább dalait is bírtam, de a Stage-el nem tudtam mit kezdeni. Remélem, van még dobásuk, a tehetség adott hozzá.
Idézet
 
 
#4 valarmorgulisz 2021-05-12 15:06
Stage első fele elég király, a második már nekem ötlettelen művészieskedés. De ott pislákolt valami, ami a httk-ben sehol sem. Kár hogy pont amikor talán kezdett beindulni a Bruce gyerekkel valami, ritmust vesztettek és már 5.éve semmi tőlük.
Idézet
 
 
#3 Adam 2021-05-12 12:22
Szerintem a The Stage a legjobb lemezük. Legalábbis az egyetlen, amit nem csak hogy végig tudtam hallgatni, de rendszeres vendég volt a lejátszómban. Próbálkoztam a többi albummal is, gondolván, ha a The Stage így beütött, akkor talán van ott még valami. De számomra nincs. Sebaj.
Idézet
 
 
#2 Kormorán 2021-05-12 11:09
Idézet - valarmorgulisz:
Ez nagyon szép eredmény. De akko feleszem a nagy kérdést, hogy így 5 év után óhajtanak e még magukkal kezdeni valamit, vagy ennyi volt ebben a sztoriban? Stage után nem vagyok teljesen biztos, hogy van nafta még. Bár a HTK-nél bőségesen jobb. Legalább valamilyen.

Tudom, hogy ízlés kérdésében nincs értelme vitázni, de szerintem a Hail to the King körökkel jobb lemez, mint a Stage. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy ideig egyiket sem szerettem, de a HttK végül mégis meg tudott győzni, azon a lemezen - a címadó dalon kívül - szinte minden tétel telitalálat, így utólag. Míg a Stage-en pont hogy a címadó az egyetlen, amit meg tudok hallgatni, mondjuk azt szeretem is.

A másik meglátás viszont abszolút áll. Kicsit röhejesnek érzem öt évig kotlani a semmin (mert a legutóbbi válogatást nehéz máshogyan értékelni), mindezt úgy hogy a Volt fesztiválos fellépésük is minden volt, csak értékelhető nem. Elég erős lenne 5-6 album után kiégni, bár láttunk a színtéren már cifrábbat is :P
Idézet
 
 
#1 valarmorgulisz 2021-05-12 10:43
Ez nagyon szép eredmény. De akko feleszem a nagy kérdést, hogy így 5 év után óhajtanak e még magukkal kezdeni valamit, vagy ennyi volt ebben a sztoriban? Stage után nem vagyok teljesen biztos, hogy van nafta még. Bár a HTK-nél bőségesen jobb. Legalább valamilyen.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.