Shock!

május 24.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Avantasia: Martin, Lucassen, Atkins, Kiske és Biff a fedélzeten

Egyre impozánsabb a készülő új Avantasia album, a The Mystery Of Time vendégeinek listája: az énekesek közül már biztos, hogy szerepel majd a lemezen Eric Martin (Mr. Big), Michael Kiske (Unisonic, ex-Helloween), Biff Byford (Saxon), Arjen Lucassen (Ayreon), Ronnie Atkins (Pretty Maids), és számos illusztris hangszeres felbukkanása is várható.

Eric Martin a legfrissebb igazolás az Avantasia projekt következő albumán, így már biztos, hogy a Mr. Big hamarosan Budapesten is fellépő torka is énekel majd Tobias Sammet új fantasy-eposzán Michael Kiske, Biff Byford és Ronnie Atkins mellett. A hangszeres szekciót olyan nagyágyúk erősítik, mint Arjen Lucassen, az egykori KISS és Union gitáros Bruce Kulick, illetve a Uriah Heep dobosa, Russell Gilbrook. Mindezzel természetesen még nincs vége a sornak, Tobias hamarosan további új érintettek kilétéről lebbenti fel a fátylat.

Az album felvételi munkálatai már folynak is a németországi Bendestorfban, a VOX Klangstudióban Sascha Paeth producerrel. Ami a sztorit illeti, Sammet szerint klasszikus rock/metal opera van készülőben egy időtlen tündérmesébe ágyazva, amelyet azonban a fantasy-környezet ellenére a modern kor eseményei ihlettek. A lemez megjelenését követően a projekt nagyszabású önálló turnéra indul: Tobias ezúttal nem fesztiválfellépésekben, hanem csarnokos bulikban gondolkodik szintén rengeteg vendéggel, grandiózus színpadi show-val és extrahosszú játékidővel, amelynek során az Avantasia összes korszakát felelevenítik majd.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.