Shock!

május 13.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Amerikai platinalemezek a Toolnak és az Avenged Sevenfoldnak

Komoly mérföldköveket értek el az Egyesült Államokban a Tool és az Avenged Sevenfold korábbi lemezei. Maynard James Keenanék multiplatina-, M. Shadowsék platinalemezeknek örülhetnek.

0807tool

Az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége (RIAA) minősítése alapján háromszoros platinalemez lettek az Egyesült Államokban a Tool 1993-as Undertow és 2001-es Lateralus albumai, miután átlépték a világ legnagyobb zenei piacán a hárommilliós eladási példányszámot. A 2006-os 10,000 Days ezzel egyidejűleg kétszeres platinastátuszt kapott.

Szintén jó hírek érték az Avenged Sevenfoldot, akik idén márciusban már kaptak egy újabb platinalemezt a 2003-as Waking The Fallenért, most pedig elérte ugyanezt a fokozatot a 2010-es Nightmare és a 2013-as Hail To The King is. Korábban a zenekarnak mindössze egyetlen albuma, a 2005-ös City Of Evil jutott el e minősítésig.

A platina fokozatú elismerés változatlanul egymillió eladott példány után jár az Egyesült Államokban, de ez ma már természetesen nem kizárólag fizikai eladásokból áll össze, a RIAA számítási módszere szerint a fizikai és digitális albumeladások mellett beszámítanak a minősítésekbe a streamek és az adott lemezről történő dalletöltések is. Ennek értelmében tíz dal fizetős letöltése az adott lemezről további egy teljes albumpéldány eladásának felel meg, az online hallgatásokat tekintve pedig ezerötszáz audió- és/vagy videóstreamet számítanak egy eladott lemeznek.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.