Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alice Cooper cáfolja a visszavonulásáról szóló pletykákat

Habár egy holland portálon megjelent hír következtében az elmúlt napokban olyan pletykák keltek lábra a neten, melyek szerint Alice Cooper idén turnézik utoljára, majd egy életrajzi filmmel végleg befejezi karrierjét, az énekes hivatalos honlapján határozottan cáfolta ezeket az értesüléseket.

„Egyik információ sem helytálló, ne higgyetek ezeknek a híreszteléseknek", áll Alice oldalán a cáfolat. Vagyis szó sincs arról, hogy az énekes a 2011-es turnékat követően visszavonulna az aktív koncertezéstől, ami örömteli. Az már kevésbé, hogy sajnos átfogó dokumentumfilm sem készül a karrierjéről, pedig ez bizonyára legalább olyan érdekfeszítő lehetne, mint a Lemmyről szóló mozi...

Alice, aki pont a héten, február 4-én ünnepli 63. születésnapját, jelenleg éppen legendás 1975-ös konceptalbuma, a Welcome To My Nightmare folytatásán dolgozik, amit nemcsak véresebbnek, de csiszoltabbnak, kerekebbnek is ígér elődjénél. Az album hangzása várhatóan eléggé retrós lesz, a múltidézés legtökéletesebb garanciájának pedig az tűnik, hogy Cooper fő szerzőtársa és producere az a Bob Ezrin, akivel gyakorlatilag összes klasszikus '70-es évek-beli lemezén együtt dolgozott, így természetesen az első Welcome To My Nightmare-en is. Emellett a tervek szerint három dalban is szerepel majd Michael Bruce gitáros, Dennis Dunaway basszusgitáros és Neal Smith dobos, vagyis az 1997-ben elhunyt Glen Buxton gitáros kivételével újból összejön az a formáció, mely Alice Cooper első hét albumán játszott. Az érdekesség kedvéért jegyezzük meg, hogy a név ekkoriban még nem elsősorban a frontembert, hanem magát a bandát jelentette – és éppen a Welcome To My Nightmare volt az első anyag, amin az énekes már más hangszeresekkel, deklaráltan szólóművészként melózott. Alice egyébként utoljára 2008-ban adott ki stúdióalbumot Along Came A Spider címmel.

Kattints, és olvasd el a legendás sokk rocker tavalyi bécsi koncertjéről szóló beszámolónkat!

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.