Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lemmy: „Egyetlen rasszista porcikám sincs”

Lemmy tetszését is elnyerte az a róla szóló dokumentumfilm, mely a napokban jelenik meg DVD-n, de ezzel párhuzamosan több amerikai és európai moziban is exkluzív vetítéseken játsszák. Greg Olliver és Wes Orshoski alkotása először tavaly márciusban debütált az austini South By Southwest fesztiválon, az európai közönség októberben láthatta először a londoni díszbemutatón.

Több szerencsés amerikai és brit moziban jelenleg is vetítik a Motörhead főnökről készített Lemmy: 49% Motherfucker, 51% Son Of A Bitch című dokumentumfilmet, mely már több fesztiválon is hatalmas sikert aratott, és sorozatban gyűjti be a lelkesebbnél lelkesebb kritikákat. Az egész estés mű ezekben a napokban DVD-n is megjelenik, igaz, a készítők csak az észak-amerikai változathoz csapják hozzá az összes létező bónuszanyagot. Márpedig fel nem használt, de érdekes felvételből elég sok áll a rendelkezésükre, hiszen három éven át követték Lemmyt a világ minden táján, hogy dokumentálják a legendás basszusgitáros/énekes mindennapjait... A The Sweet Side Of Lemmy címet kapott szekcióban a hírek szerint egyenesen közel három órányi extra anyag kap majd helyet.

A filmben többek között olyan ismert muzsikusok nyilatkoznak a 65. születésnapját decemberben ünnepelt Lemmyről, mint Ozzy Osbourne, Alice Cooper, Slash, Dave Grohl, Dee Snider vagy Steve Vai, de az alkotók a régi zenésztársat, „Fast" Eddie Clarke-ot is mikrofonvégre kapták.

„Nem olyan kínos", mondta a moziról a főszereplő a Billboardnak egy friss beszélgetésben. „Nem kellett otthagynom a kibaszott mozit azelőtt, hogy a fények felgyulladtak volna, szóval rendben van. Arra sajnos rá kellett jönnöm, hogy sokkal öregebbnek tűnök, mint hittem, de hát ez van..." Mivel Lemmy egy amerikai mainstream lapnak nyilatkozott, a kérdező természetesen nem hagyhatta ki a náci relikviák témakörét sem, hiszen a Motörhead agya köztudottan fanatikusan gyűjti a második világháborús tárgyakat. E szenvedélyével egyébként maga a film is foglalkozik. „Nézzünk szembe a tényekkel: ezeket a cuccokat nem a skinheadek vagy a hasonlók gyűjtik, ahhoz ugyanis túl drágák. Ez orvosok és ügyvédek hobbija... És azzal, hogy a tárgyakat gyűjtöm, még nem gyűjtöm be magát a hozzájuk kapcsolódó ideológiát is. Mindenféle bőrszínű és vallási meggyőződésű barátom van, egyetlen rasszista porcikám sincs."

A Lemmy film hazai kiadásáról egyelőre nincsenek információink, de az internetnek hála manapság az ilyesmi már aligha állja útját annak, akit igazán érdekel a dolog. A Motörhead aktuális albumáról, a The Wörld Is Yoursról itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.