Shock!

június 23.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zebulon / Santoro / Mantaray / The Spitts

Nem tudom, ki hogy van vele, egy "Ilyen Srácokat Dugtam A Börtönben, Mint Te Vagy" nevű lemezkiadóval szemben bennem óhatatlanul bizonyos elvárások ébredtek, ezek között azonban semmiképpen sem szerepelt az, hogy tökéletesen kiszámítható hangzású promólemezekkel öntsenek nyakon.

megjelenés:
2000
kiadó:
I Used To Fuck People Like You In Prison Records / MusiCDome
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Ám, mint tudjuk, az élet csupa meglepetés, itt van rögtön ez a négy banda, melyek együttesen sem voltak képesek legalább egy olyan riffel előállni, amelynél ne improvizálna jobbat bármelyik földrajz-testnevelés-szakos főiskolás egy rosszul felhúrozott teniszütőn, amennyiben legalább érintőlegesen ismeri a szükséges forrásmunkákat: C.O.C., Kyuss, New Bomb Turks, Hellacopters, Backyard Babies, satöbbi. Ha nem volnék ilyen hihetetlenül empatikus, hozzátenném, hogy az előbb felsorolt, sokak által alapzenekaroknak tekintett, csapatokból már a satöbbi nélkül is túl sok van, és szerintem teljesen felesleges még négy ugyanezekből a témákból, de mivel az vagyok, inkább az udvarias vállvonogatást választom. Végül is, ha úgy vesszük, egyik lemez se kimondottan hallgathatatlan, a maguk műfajában korrekt mestermunkáknak számítanak, csak valahogy az én lelki alkatom ilyen szerencsétlen, hogy nem tudok élvezni egyszer-már-hallottam-ugyanezt-valahol típusú témákat.

A Zebulon stoner-rockot nyom, középtempó, középszer, a Santoro ugyanezt, csak még lassabban, és spanyolul, ami legalább némi bájt kölcsönöz az egyébként arctalan produkciónak, kb. mint egy rózsaszín tüllszoknya a kötélen egyensúlyozó elefántnak. A Mantaray nettó punk'n'roll, magyar közönségnek a Junkies lehet viszonyítási pont, bár annál azért jobb, nem mintha pusztán ennyi bárki számára belépőt jelentene a zenetörténeti pantheonba. A The Spitts kimondottan kellemes rakenrollos száguldozás, és talán egy dicséret sem túlzás a psychobilly felé tett kikacsintásért.

Nnna, remélem elég diplomatikus voltam, akinek ez kell, hallgassa nyugodtan. Vagy döfjön egy hosszú kötőtűt a koponyájába a fülnyílásán keresztül, nekem mindegy.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.