Shock!

május 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Fantomas: The Director's Cut

Az első Fantomas albumon Mike Pattonék megmutatták, hogyan is kell a noisecore-t, ezt a gyakran fantáziátlanság és hangszeres hozzánemértés alibijeként használt stílust maximálisan kontrolláltan, ésszel és tehetséggel játszani.

megjelenés:
2001
kiadó:
Ipecac
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 13 Szavazat )

A - pletykák szerint - egy képregényt megzenésítő lemez elsöprő ötletkavalkádja természetesen még ezekből a hiperkreatív zenészekből is sokat kivett, ilyenkor szokás rockkörökben koncert- vagy feldolgozáslemezt kiadni. Egy albummal a hátuk mögött az első megoldás nem jöhetett szóba. Nem szívesen bár, de azt kell mondanom, az utóbbit sem kellett volna erőltetni.

A megszokott őspunk-, Sabbath- vagy diszkószámok helyett filmzenéket feldolgozni ugyan kétségkívül eredetibb ötlet, ám sajnos ami a Director's Cut dalaiban jó, maguk a dallamok, az teljes egészében az eredeti szerzők érdeme, hozzájuk tenni semmit sem sikerült. Maradnak, amik voltak, mindenfajta átlényegülés nélkül, és egy ilyen kvalitású csapattól az, hogy gitár-basszus-dob alapokra hangszerelték, eljátszották, itt-ott némi zúzással, és zenei gegekkel színesítették őket, maximum némi fáradt elismerésre késztet, de egyben el is térít attól a korábbi szándékomtól, hogy még életükben kiharcoljak nekik egy szobrot a Zeneakadémia elé.

Nem kéne szétcseszni egy legendát, nagyon nem.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.