Shock!

december 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Fantomas: The Director's Cut

Az első Fantomas albumon Mike Pattonék megmutatták, hogyan is kell a noisecore-t, ezt a gyakran fantáziátlanság és hangszeres hozzánemértés alibijeként használt stílust maximálisan kontrolláltan, ésszel és tehetséggel játszani.

megjelenés:
2001
kiadó:
Ipecac
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 13 Szavazat )

A - pletykák szerint - egy képregényt megzenésítő lemez elsöprő ötletkavalkádja természetesen még ezekből a hiperkreatív zenészekből is sokat kivett, ilyenkor szokás rockkörökben koncert- vagy feldolgozáslemezt kiadni. Egy albummal a hátuk mögött az első megoldás nem jöhetett szóba. Nem szívesen bár, de azt kell mondanom, az utóbbit sem kellett volna erőltetni.

A megszokott őspunk-, Sabbath- vagy diszkószámok helyett filmzenéket feldolgozni ugyan kétségkívül eredetibb ötlet, ám sajnos ami a Director's Cut dalaiban jó, maguk a dallamok, az teljes egészében az eredeti szerzők érdeme, hozzájuk tenni semmit sem sikerült. Maradnak, amik voltak, mindenfajta átlényegülés nélkül, és egy ilyen kvalitású csapattól az, hogy gitár-basszus-dob alapokra hangszerelték, eljátszották, itt-ott némi zúzással, és zenei gegekkel színesítették őket, maximum némi fáradt elismerésre késztet, de egyben el is térít attól a korábbi szándékomtól, hogy még életükben kiharcoljak nekik egy szobrot a Zeneakadémia elé.

Nem kéne szétcseszni egy legendát, nagyon nem.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.