Shock!

október 24.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Berzerker: World Of Lies

Hogy mi köze a habzó szájú, delíriumban portyázó északi harcosoknak az ausztrál kontinenshez? Nem tudom. De aki a The Berzerker lemezét meghallgatja - meg tudja hallgatni -, az kaphat némi képet az őrjöngés eme válfajáról. Csak hogy egy rövid idézetet lopjak ide a banda honlapjáról: "az emberré válásra adott legextrémebb válasz"... Hm.

megjelenés:
2005
kiadó:
Earache
pontszám:
7,5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Az "együttes" a '90-es években alakult, a speedcore Dj Luke által (hallom, hogy az együttest nem ismerő igaz fémszívűek felhördülnek a "Dj" kifejezés hallatán), aki azonban Deicide, Carcass, és Morbid Angel számokat remixelt. Tette mindezt úgy, hogy ez a súlyos, borult egyveleg egyre többeknek jött be, így aztán hamarosan saját számokat is írtak, és felzárkózott egy gárda Luke-főnök mögé.

Ha skatulyába szeretném beszorítani a Berzerkert, akkor az indusztriális grindcore+death metal lenne talán a legmegfelelőbb, de ez halványan adja vissza azt az elvetemült, kíméletlen, lehengerlő, zenei brutalitást, amit ez a cd képvisel. Mellesleg szerintem ez az eddigi legjobb albumuk, úgyhogy ha valamely death/grind rajongó túl tudja tenni magát a dobgép félreismerhetetlen hangján, az még akár meg is szeretheti ezt a disszonáns zenét tartalmazó albumot. (Én is ahogy egyre többet hallgatom, egyre jobban bejön - de nem hiszem, hogy képes leszek mondjuk két-három napig csak ezt hallgatni...) A hipergyors dobgépalapokra rendkívül tempós gitártémákat raktak, sikálnak rendesen, ehhez jön még a két vokalista eszméletlen hörgése/acsarkodása, egyszóval brutalitás a felsőfokon.

Nem emelek ki egyetlen számot sem mert a gyorsabbak mind belefolynak szinte ebbe a hangorkán/zajmasszába, azonban a végére sikerült hibázniuk: a ".................." című monumentális 20 perces doom/stoner zenei szörnyszülemény talán nem kellett volna... Persze biztos van olyan ember, akinek ez az egyhangú, instrumentális darab tetszik, nekem az album után maximum csak egy nyugtatónak szánt levezetés.

Aki valami egyedi grind / indusztriális / death egyvelegre kíváncsi, az bátran tegyen próbát az ausztrál berzerkerekkel. Aki meg nem vevő rá, de utálja a szomszédait, az szintén szerezze be.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.