Shock!

május 20.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Depths Of Depravity: Insensible Extinct Mechanical World

Számomra az év meglepetése mindenképpen a Depths Of Depravity új albuma. Amit ez a mosonmagyaróvári négyes összehozott, az mindenképpen dicséretes, és nemzetközi színvonalú. Már a borító is nagyon bejön, ami igencsak death metalos, és erősen a Bloodbath Resurrection... albumára hajaz.

megjelenés:
2006
kiadó:
Terranis Productions
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A nem is fiatal együttes (más néven már '96-ban is működtek), a 2002-es Into the Decay demón is bizonyította, hogy helye van a hazai mezőnyben – ez a minialbum egyébként a mostani lemezen is helyet kapott mp3 formátumban – ez is egy szimpatikus lépés volt részükről.

Mellesleg aki ezt hallgatja meg előbb, az le is szűrheti, hogy mekkorát lépett előre a csapat, azon anyagukat ugyanis sokan Vader, Suffocation (a név is egy Suffocation számból ered), és Cannibal Corpse hatás alatt született albumnak tartották. Az Insensible...viszont már egy sokkal inkább saját ötletekkel bíró csapatot mutat, igencsak harapós hangzással, a Morbid Angel/Cannibal Corpse –féle csapáson mozgó death/grind őrülettel.

Persze nehéz ebben a műfajban elérni, hogy ne laposodjon el egy lemez, azonban itt a rengeteg törés, nyaktörő tekerések, dallamos betétek sokszínűvé, élvezhetővé teszik az egészet. A demóhoz képest a hangzás is mérföldekkel jobb, nagyon zúzós, ezért a Home Studiót és hangmérnökét illeti maximális dicséret.

A zenészeket is meg kell említeni, a „géppuskalábú" Gregus Dávid eszméletlen technikás dobolását, Spirk László még technikásabb szólóit, és Jakab Péter a stílushoz tökéletesen passzoló, mély hörgését – a basszust pedig Menyhárt Zsolt döngeti hibátlanul. A számok jól megkomponáltak, változatosak, és a szövegek is tartalmasak. Személyes favoritom a lemezről a Buried Alive című negyedik tétel, amely gonoszkodós riffeléssel és farkasvonyítással nyit, utána csap át death-orgiába – hátborzongató.

Remélem, hogy a következő lemezre már kevesebbet kell majd várni, és szívesen megnézném/meghallgatnám, hogy élőben hogy dörrennek meg a dalok!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.