Shock!

május 20.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Karo: Heavy Birthday (újrakiadás)

Ne tévesszen meg senkit a dolog, ez egy újrakiadás, egy több, mint 18 éves lemez leporolása. A Karo egy berlini hard rock zenekar volt még anno, első, valamint egyetlen albumuk a Heavy Birthday. Jó, mondjuk a cím szellemes. Persze nekem a nyolcvanas évek második feléről inkább a hagyományos HM bandák (Maiden, Priest stb.) csodálatos albumai, a thrash térhódítása, a „tor"-ra végződő black bandák dömpingje maradt meg, a „lightosabb" vonalat a glam és a Bon Jovi jelentette.

megjelenés:
2006 / 1987
kiadó:
MTM / Musicworld 2000
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Időutazás: a Crüe '87-ben talán a leggyengébb albumát adta ki (Girls Girls Girls), „Bonjózsi" meg félúton volt a '86-os Slippery... és a '88-as New Jersey között, amikor a Karo albuma megszületett. Ennek ellenére a csapat a Bon Jovi-féle bevált receptet követte; sok-sok magasan fekvő szintiszólammal, kevés, de tökös gitárfutamokkal, könnyen megjegyezhető, „össznépi" refrénnel.

Az énekes hangja is a glam/hard műfajban közkedvelt magasabb témákat hozza, (nekem ez sose jött be, talán ezért is nem szeretek sok hard rock albumot). Másik zenei párhuzamként talán a Sinnert lehetne megemlíteni. A zenészek hangszeres tudása megkérdőjelezhetetlen, rejtély, hogy miért nem tudtak egy album után továbblépni, ennek a zenekarnak a tengeren túlon is lehetett volna esélye. AOR/hard rock-mániás harmincasoknak érdemes felkutatni ezt az új kiadást, és nosztalgiázni egy kicsit.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.