Shock!

október 24.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Severe Torture: Fall Of The Despised

Hollandiából származik a zenekar, amely ország kapcsán a The Gathering példátlan népszerűsége mellett szót kell ejteni a felfutó death metal hullámról is (pl. Sinister, Mangled, Severe Torture stb). Rengeteg kis zenekar bontogatja a szárnyait tulipánföldön, meglátjuk, hogy kire kell majd odafigyelni a jövőben.

megjelenés:
2005
kiadó:
Earache
pontszám:
7,5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A Severe Torture kapcsán egyelőre nem bocsátkoznék találgatásokba, két érzés viaskodik bennem ezen albumot illetően: egyrészt adott egy valóban brutálisan, profin, meggyőzően zenélő banda, másrészt hiányolom az egyéniségre való törekvést, az egyedi hangot. Kár lenne, mert iszonyatos módon tudnak zúzni, á'la Morbid Angel, és biztos sokszor fogom meghallgatni ezt a cd-t, de ahhoz, hogy szélesebb elismerést kapjanak a death metalos tábortól, ahhoz több kell majd.

A hangzásra semmi panasz nem lehet, hasít az anyag, a számok közül kettőt emelnék ki: a vijjogós riffekkel operáló Unconditional Annihhilatont és az utolsó előtti End Of Christ című nótát, a jól eltalált riffekkel.
A Morbid Angel mellett nyilvánvalóan a Cannibal Corpse a másik hatás, a grindos alapokra helyezett húzós death riffek, és a hörgős-hadarós énektémák kellemes 40 percet okozhatnak a legelvakultabb grind/death-fanatikusoknak. Nem igazán lehet belekötni, de nem is korszakalkotó az anyag.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.