Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Roland Grapow: Kaleidoscope

Roli barátunknak ez a második szólólemeze, és ezúttal sikerült igencsak neves személyiségeket maga köré toboroznia az album elkészítéséhez (gondolok itt főleg Mike Vescera ex-Loudness, ex-Malmsteen énekesre, és Mike Terrana dobosra). A korongnak ezúttal - sok szólólemezzel ellentétben - tényleg van miértje, ugyanis Grapowski mester saját nótái tényleg nem illenének bele anyazenekara, a Helloween világába.

megjelenés:
1999
kiadó:
SPV / MusiCDome
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Hogy miért? Mert gitárosunk ezúttal a '70-es évek zenéihez (Rainbow!) való vonzódását mutatja meg elsősorban, és az is kiderül, hogy Yngwie mester lemezei sem hagyták érintetlenül. A hangzás persze mai és modern (bazi jól szól a CD!), de a hatások eléggé nyilvánvalóak. A kissé idétlen frizurát viselő Roland abszolút korrekt nótákat írt egyébként, dallamvilágára, zenei fordulataira egyértelműen a már emlegetett villámkezű svéd volt a legnagyobb befolyással.

Gondom igazából két dologgal van. Az egyik Grapow mester nem éppen fantáziadús, mondhatni jellegtelen szólójátéka - ezek a valóban jó sikerült nóták sokkal pazarabb szólókat érdemelnének. Sajnos teljesen érzelemmentesen és stílustalanul szólózik a srác, és egy ilyen jellegű albumnál azért ez elég nagy fogyatékosság szerintem. A másik dolog, ami zavar, az Mike Vescera énekes hozzáállása az egészhez. Az amúgy megaturbó-bivaly torokkal bíró fazon itt meglehetősen félgőzzel teljesít, hallottam én már sokkal erőteljesebben is énekelni más korongokon. Amit csinál, az persze így sem rossz, de többre is képes lenne, ha akarná. Úgy látszik, nem akarja.

Szóval ez egy felemásra sikerült album; egyáltalán nem rossz, de sokkal jobb is lehetne éppenséggel. Nem egy kötelező darab, de azért meg lehet próbálkozni vele. Mindenesetre, ha Roland Grapow, akkor én inkább a Helloween-re szavazok. Ez van.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.