Shock!

szeptember 22.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Outcast vs. Moker (split)

Két belga zenekar követte el eme split korongot, melyen hat nóta található, húsz percben. Innentől kezdve sejthető, hogy nem space rock vagy epikus heavy metal hallható az anyagon, a promo borítója büszkén hirdeti is, hogy ez bizony brutális deathcore, és nagyon nem is kell vele vitatkozni!

megjelenés:
2006
kiadó:
Shiver
pontszám:
3 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A két vérhalál banda egyaránt 3-3 nótát pakolt fel a lemezre és a játékidőt is felezik nagyjából, valamint a „színvonal" is elég egységes.

Az Outcast mindhárom nótája kaotikus és szélvészgyors, kapaszkodó nélküli, monoton hörgéssel, amit néha „színesít" egy kis károgás is. A dobos szögel mint az atom, erre érkeznek az ötlettelen, elcsépelt riffek és a hörgi-morgi ének. Rövid gitárszóló-szerűségek is akadnak a nótákban, de ezek nagyjából az értékelhetetlen szintet ütik meg.

A Moker triásza sejtelmes intróval kezdődik. Dörgés, szakadó eső, aztán jön megint a nagy zúzda, ugyanúgy, mint cimboráiknál. Mokerék azért valamivel mégis jobbak, köszönhetően annak, hogy nem tekernek elejétől a végéig, akad egyéb tempó is, illetve van egy-két megjegyezhető téma is a dalokban, de azért a végeredmény még így is elég harmatos. Mr. Torture című (nem Helloween feldolgozás) nótájuk is nagy túrással indít, de aztán később középtempóba vált, így, még ha nem is jó a dal, legalább történik benne valami, nem csak az aprítás megy elejétől a végéig.

Igazából csak nagy kínszenvedések árán tudtam átrágni magam ezen a mindössze húsz percen, és hiába áll tőlem meglehetősen távol ez a zene, ez még korántsem mentség a két banda számára!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.