Shock!

január 24.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Obtest: Is Kartos I Karta

Elsőre nagyon szokatlan volt eme litván csapat zenéje - talán, mert anyanyelvükön énekelnek, és ez a szlávos hangulat megtévesztő. Aztán próbáltam minél nyitottabban végighallgatni, és bizony előbb-utóbb a cd-lejátszó gyakori vendége lett ez a korong.

megjelenés:
2005
kiadó:
Ledo Takas
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Primordial, Skyforger, Finntroll - talán ezek a hasonlatok ugranak be először, de mégis más ez a zene. Talán egy szóba sűrítve olyan ez a 9 dal, mint a Primordial Strom Before Calm albumáról a nyitónóta, a The Heretics Age. Ugyanaz a szélvészgyors, viharos erejű pagan/folk metal, brutális, kétlábgépes, gyomrozós alapokkal és dallamos, folkos beütésű gitártémákkal. Bár nem annyira komplex, mint az írek zenéje, voltaképpen egyszerű felépítésű, de nagyon eltalált, és ismétlem: elsöprő erejűek a dalok, mind egy jó kis energiabomba, nem is hosszú lére eresztve, pont megfelelő 3 és 5 perc közötti hosszúsággal.

A témák eléggé epikusak, csak néhány dalcímet kiragadva: Stormbringer, Victory, Thunderlord... Mellesleg az ének is egy elég erős, inkább dühös ordítás, mint ének, de ehhez a zenéhez ez illik. Egyedi zene ez, minden folk/pagan irányvonalat kedvelő, zeneszerető ember számára unikum.

Még annyit megemlítenék, hogy a lemez megszólalására sem lehet panasz, a borító hangulata pedig tökéletesen passzol az egész zenéhez.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.