Shock!

augusztus 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Obtest: Is Kartos I Karta

Elsőre nagyon szokatlan volt eme litván csapat zenéje - talán, mert anyanyelvükön énekelnek, és ez a szlávos hangulat megtévesztő. Aztán próbáltam minél nyitottabban végighallgatni, és bizony előbb-utóbb a cd-lejátszó gyakori vendége lett ez a korong.

megjelenés:
2005
kiadó:
Ledo Takas
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Primordial, Skyforger, Finntroll - talán ezek a hasonlatok ugranak be először, de mégis más ez a zene. Talán egy szóba sűrítve olyan ez a 9 dal, mint a Primordial Strom Before Calm albumáról a nyitónóta, a The Heretics Age. Ugyanaz a szélvészgyors, viharos erejű pagan/folk metal, brutális, kétlábgépes, gyomrozós alapokkal és dallamos, folkos beütésű gitártémákkal. Bár nem annyira komplex, mint az írek zenéje, voltaképpen egyszerű felépítésű, de nagyon eltalált, és ismétlem: elsöprő erejűek a dalok, mind egy jó kis energiabomba, nem is hosszú lére eresztve, pont megfelelő 3 és 5 perc közötti hosszúsággal.

A témák eléggé epikusak, csak néhány dalcímet kiragadva: Stormbringer, Victory, Thunderlord... Mellesleg az ének is egy elég erős, inkább dühös ordítás, mint ének, de ehhez a zenéhez ez illik. Egyedi zene ez, minden folk/pagan irányvonalat kedvelő, zeneszerető ember számára unikum.

Még annyit megemlítenék, hogy a lemez megszólalására sem lehet panasz, a borító hangulata pedig tökéletesen passzol az egész zenéhez.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.