Shock!

június 04.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Igor: HE

Igor – a cirill ábécével nálam nagyobb barátságot ápolók kedvéért: ИГОР – akkora paraszt, hogy valószínűleg már az óvodában is zsíros kenyér volt a jele. Vöröshagymával. Erre utal az EP elnevezése (HE), a négy szám címe (csak kettőt vésnék ide: Geci és Para-szt), és hát bizony erre utal maga a zene is, ami nem más, mint két kedves és jól fésült stílus, a Pro-Pain által is favorizált bunkóhárdkór és az igazán okádék sludge-mocsok (lásd még mondjuk Eyehategod) összefektetése, ami által egy kifejezetten torzonborz, gonosz és agresszív fattyú jött a világra.

Vagyis éppen olyan, amilyet „szülei" vártak, akik között ott találjuk a Szabó testvéreket: „Maresz" Mártont és „Pó bácsi" Pétert, utóbbi többek közt olyan csapatokban rombolta korábban a közízlést, mint a Warpigs, a Harvester, a Locust On The Saddle, vagy legutóbb – éppen fivérével együtt – a Haw. A dobos Ördög „Ördi" Gábor pedig a Falcongate-ből lehet ismerős, úgyhogy kipróbált veteránok kínozzák itt hallójáratainkat, szó se róla. Amúgy Igor már nem is mai csirke, 1996-ban látta meg a jászberényi napvilágot, akkor még Busman néven, biztos csak később vette fel az orosz állampolgárságot. Viszont ez az első igazi életjel tőle, vagyis nem igazán siette el a dolgokat, mint ahogy egyébként én sem, hiszen az EP már jó egy éves is megvan.

megjelenés:
2011
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 15 Szavazat )

Kérem alássan, ez itt voltaképpen egy sajátos örömzene, ami nem viselkedik rendesen, nem köszön előre, és senkinek nem akar megfelelni semmiben. Tufa, bunkó, ugyanakkor valahol igenis zenei, és a maga módján egészen jól (értsd: kellően szutykosan) szól – a Shapat Terroros Sohajda „Sohi" Péternek köszönhetően. A hardcore jelleg leginkább a Para-szt című, szűk másfél perces szerzeményből és a mindvégig markánsan jelen lévő bevérzett torkú, acsarkodós énekből jön elő, ami hosszú távon már tutira nagyon fárasztana, ez az EP viszont csak 15 perces, és addig simán elmegy. Viszont a Ktu és a záró Natasa inkább a sludge zúzdát domborítja ki, a Geci című „sláger" pedig pont jó lesz majd arra, hogy tizenéves fruskák kérjék a rádióban a Boros-Bochkor csodapárostól, és küldjék „mindenkinek, aki szereti". Na, úgy látszik, én is szépen hozzáparasztultam Igorhoz, de hát annyi baj legyen.

Széplelkek, vigyázzatok, itt jön Igor, a rettenetes, aki a maga módján bizony űrt tölt be a hazai keményzenei palettán, úgyhogy kíváncsi vagyok, mennyire vehetjük komolyan ezt az egészet, és hogy legközelebb mivel rukkol elő!

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 JamesSmith 2012-08-26 20:11
Nem rossz ez! :)

http://www.youtube.com/watch?v=evUi3yUYf2g
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.