Shock!

július 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Corrosion Of Conformity - Bécs, 2023. május 17.

Szerencsére (vagy éppen sajnos) már nem túl sok olyan igazán nagy kedvencem maradt, akiket ki kellene pipálnom, vagy legalábbis, akik esetében erre egyáltalán reális esélyem mutatkozhat még ebben az életben. Nos, a C.O.C. bizony ilyen, Deliverance lemezük ugyanis meghatározó szerepet játszott zenei egyedfejlődésemben, ami mellé szépen lassan felfejlődött a többi is, különösen a Blind, a Wiseblood és az America's Volume Dealer. És amint kitudódott, hogy a Corrosion legújabb turnéja bizony kizárólag ezekre és az In The Arms Of Godra fog támaszkodni, még akkor sem lehetett kérdéses a jelenlétünk, ha emiatt a migránshordák által ostromolt, lángokban álló Bécsig is kellett utaznunk, illetve ugye a csapat egyik tartóoszlopa, Reed Mullin is egy ideje igazoltan távol van az élő fellépésektől.

coc_1

időpont:
2023. május 17.
helyszín:
Bécs, Szene
Neked hogy tetszett?
( 16 Szavazat )

A Corrosion Of Conformity tehát ezzel a turnéjával sem jutott el Magyarországra, illetve kicsit talán mégis, a sógorék saccra ötszáz főt befogadni képes és bő kétharmadig meg is telt, Szene névre hallgató klubjában ugyanis túlzás nélkül kábé ugyanannyi magyar jelent meg, mint osztrák. Igazán elhivatott honfitársaink – így például a Raksha Bandhan-os Szabó Tomiék – ráadásul már a müncheni állomáson is jelen voltak, és akkor sem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy a mindvégig igen jó hangulatért is elsődlegesen a magyar rajongók feleltek. A Plainride nevű nyitóbandát persze lekéstük, de hát ez munkanap volt, meg egyébként is koccantunk egy picit a hotel parkolójában, szakadt az eső, úgyhogy minden adott volt ahhoz, hogy kizárólag a C.O.C. kezdésére essünk be. Így is lett, pedig a kisbuszban kifelé belehallgattunk a németek lemezébe, és egyáltalán nem is tűntek rossznak. Sebaj, majd legközelebb.

Pepperék aztán nyitásként bejátszották a ZZ Top überklasszikus La Grange dalát, majd nekiestek a Wiseblood szörnyetegének, az instrumentális Bottom Feeder (El Que Come Abajo)-nak, ami egyrészt fenomenális nyitány, másrészt értelemszerűen nem játszották el teljesen a nyolcperces monstrumot. Az In The Arms Of God Paranoid Opioidja vezetett át a Shake Like You-hoz, és ez volt a koncert egyetlen pontja, amit nem igazán értettem, mivel szerintem kábé a Deliverance leggyengébb darabjáról beszélünk, miközben nincs itt a Heaven's Not Overflowing, pláne a Broken Man. Na mindegy, a napraforgós lemezről ezzel együtt is öt dalt vezettek elő (két megaslágerük mellett a már említett Shake Like You, a Señor Limpio és személyes kedvencem, a doomban erős Seven Days fértek be), miközben hármat-hármat elcsepegtettek a Wisebloodról meg a Volume Dealerről is (amik közül érdekes módon nekem a kevésbé direkt Who's Got The Fire jött be leginkább). Mindeközben a szép fényekkel és baromi erős hangzással dolgozó négyes látható kedvvel játszott az Orange hangfalerdők árnyékában (e téren leginkább a fellépés végén a közönséggel jó sokáig fotózkodó Woody Weatherman járt az élen), és egészen jól konzerválták korábbi formájukat. Oké, ez az ő esetükben azt jelenti, hogy a csapatot még mindig áthatja egy lelazult csöves fíling, de nekik ez áll jól. Mike Dean basszer még mindig imádni valóan ronda és még mindig annál is imádnivalóbban játszik hangszerén, mint ahogy a beugrós (?) Jason Patterson is szépen helyettesítette szegény Reedet. Pepper pedig Pepper, őt azért tényleg senkinek nem kell bemutatni.

coc_2

A rendes műsort a közönségkedvenc Vote With A Bullet zárta, nagy együtténeklés által övezve, és ekkor azért sokan tekintgettünk aggodalmasan az óránkra, mert ez bizony eddig alig tizenegy dal volt kábé ötven percben összepakolva. De a bő félórára növelt hosszúságú ráadás aztán kárpótolt mindenért: előbb a kisebb jammelésbe hajló, recsegős-ropogós Born Again For The Last Time kuszálta össze idegszálainkat, majd érkezett a csapat legnagyobb slágere, a felülmúlhatatlan Albatross. Aztán valahogy mégiscsak sikerült felülmúlniuk, mégpedig egy bő negyedórás jammeléssel felturbózott, ezáltal mindenben a '70-es évek ősrock-hangulatát felidéző, mesés Clean My Wounds képében, és ha azt mondom, hogy emiatt az egyetlen darab miatt megérte volna az út, nem hazudnék nagyot.

Kipipálhattam tehát egy újabb bakancslistás kedvencemet, de ez a koncert még akkor is több volt ennél, ha személy szerint picit meg is variáltam volna a setlistet, pláne játszattam volna őket még egy kicsit. De akkor is, azért is: a C.O.C. nem korrodálódik, jó volt végre élőben is összefutnunk. Természetesen év koncertje eddig, igaz, idén sajnos eléggé takarékra vettem ezirányú tevékenységemet.

coc_4

Fotó: Corrosion Of Conformity

 

Hozzászólások 

 
#6 Csimpőc 2023-05-30 08:43
...mondjuk erről a buliról szívesen tudtam volna, hogy lesz :(
Idézet
 
 
#5 Venom.ádi 2023-05-25 17:46
Már majdnem beírtam valamelyik cikk alá, hogy Nagy Andor hova tűnt el az oldalról? Kicsit azért megebb nyugodtam. Blood Ceremony-n nem voltál véletlenül?
Idézet
 
 
#4 dzsud 2023-05-25 13:41
Nagy király buli, az én bakancslistámon is fontos elem volt. :) És valóban, legalább annyira volt magyar buli, mint osztrák. Rendben volt a Plainride is.

"a migránshordák által ostromolt, lángokban álló Bécsig is kellett utaznunk"

Egyébként a teljes napot a városban töltve még gondolkodtam is, hogy vajon mi változott. Évente vagyok kint egy párszor (szinte mindig koncertek miatt), és volt már sokkal szomorúbb is a látkép a mostaninál. Előfordult, hogy a belvárost elhagyva kénytelenek voltunk utcaoldalt váltani a kéregetőktől...maradjunk annyiban, hogy az egész napos eső most kifejezetten jót tett Bécsnek. :D /...de hogy gyakorlatilag nincs egy normális kocsmájuk, az éjszakai életük meg egy nulla, arra aligha van mentség, NA ERRŐL NEM SZÁMOLNAK BE A HÍREK!!! :DDD/
Idézet
 
 
#3 Nagyot fingott a férfi 2023-05-25 08:52
Idézet - gallus:
Remek beszámoló, de ott lettem volna! :))))))) Egyet nem értek csak, idézem: "Reed Mullin is egy ideje igazoltan távol van az élő fellépésektől". Reed Mullin 2020. január 27-én 53 éves korában elhunyt. Zseniális dobos volt, Isten nyugosztalja! :((((

Tehát igazoltan távol van az élő fellépésektől.
Idézet
 
 
#2 gallus 2023-05-25 08:17
Remek beszámoló, de ott lettem volna! :))))))) Egyet nem értek csak, idézem: "Reed Mullin is egy ideje igazoltan távol van az élő fellépésektől". Reed Mullin 2020. január 27-én 53 éves korában elhunyt. Zseniális dobos volt, Isten nyugosztalja! :((((
Idézet
 
 
#1 NOLA 2023-05-25 06:35
Nagyon fasza buli volt. Az elején kicsit még kásás volt a hangzás legelol, de aztán szépen minden a helyére állt. Hatalmas lazaság, hatalmas FÍÍLING.
Egyébként a Plainride is faszán tolta.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.