Shock!

október 22.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Agathodaimon: Chapter III

Az 1995-ben alakult Agathodaimon a német black metal színtér csodagyermeke. '98-as debütálásuk óta nincs megállás, hiszen az eddig megjelent két lemezük már megjelenésük elején lelkes fogadtatásra talált. Most pedig itt a harmadik, mely szinte biztos vagyok benne, hogy pályájuk eddigi csúcspontja.

megjelenés:
2001
kiadó:
Nuclear Blast
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 5 Szavazat )

A Chapter III nem tipikusan black metal album, több annál, túlmutat rajta. Minden dal billentyűben gazdag, dallamos vonalat ötvöz a nyers, daráló black metallal, úgy, hogy mindezt még az énektémák is tükrözik. A kezdés persze (An Angel's Funeral) még gyors gitárrepesztéssel adja meg az alaphangot. A váltás igazából csak úgy az 5. szám környékén élesedik, jön az akusztikus gitár (Yesterday's Reprise), majd pedig egy moonspelli hangulatú énekváltás (Past Shadows). Hosszú idő után tér vissza ismét a károgás (Sacred Divinity), ritkán lehet érezni, hogy ez most valóban black metal (Departure). Váltakoznak az énekek, hol károg, hol pedig dallamosan énekel Akaias, akit a zenekar továbbra is kegyetlenül jól kísér (Burden Of Time).

Összességében a Chapter III egy igazi mestermű, ami épp úgy meglepetést okoz majd az igazi black metal rajongóknak, mint azoknak, akik szerint a black metal nem több, mint értelmetlen zajongás!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.