Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Nickelback - Budapest, 2013. november 8.

nickelback_k2013_01Az esemény meghirdetésének időpontjában megtippelni nem tudtam volna, hogy az első magyarországi Nickelback koncert ordas nagy bukta vagy teltház lesz. Nagy meglepetésemre aránylag gyorsan bejelentették az utóbbit, tehát igaz a tézis, miszerint míg a '90-es évek elején minden háziasszony ismert legalább három Guns N' Roses dalt, a 2000-es évek elejétől ez már a Nickelbackre áll. Nem volt ez mindig így, mert a manapság hihetetlennek számító 50 milliós lemezeladással rendelkező csapat is kicsiben kezdte, és az áttörést meghozó harmadik lemezük után sem voltak teljesen megközelíthetetlenek: példának okáért akkortájt nekünk is sikerült interjút készíteni Chad Kroegerrel. Mára tehát bármilyen átlagember bármerre a nagyjából civilizáltnak mondható országokban akkor is biztosan ismer néhány slágert a zenekartól (és ha nagyon rosszmájú szeretnék lenni, ezzel ismeri az egész életművet is egyúttal), ha fogalma sincs róla, ki az előadó. És ha csak annyit mondok, hogy a zenekarfotókon még mindig kölyökképűnek tűnő Chad Kroeger által vezetett csapat valamiféle átmenet a Metallica és a Bon Jovi között, ez még a hazai nyomorúságos zenei viszonyok között is vonzerő lehet. Nyilvánvalóan a kiadó hazai promotere is rendkívül sokat tett hozzá az elmúlt évek alatt, hogy a zenekar ilyen népszerű legyen itthon az abszolút átlagemberek (= koncertre nem járók) számára is.

A T. Olvasók mindig számonkérik, miért nem láttuk az előzenekarokat, amire ebben az esetben rendkívül egyszerű a válasz: bár nem így terveztük, végül úgy alakult, hogy a stábból egyedül képviseltem a Shock!-ot, így a Skillet előadása alatt a többi fotóssal voltam kénytelen várakozni az Aréna egy rejtett részén – állítólag jók voltak, de majd a kommentekben elmondjátok úgyis. Az átszerelés közben már betereltek minket, és innen is csókoltatom azt, aki régi Metallicát, Mötley Crüe-t, Panterát (!!!) és hasonlóan kellemes zenéket rakott be arra a huszonpár percre. Elég nagynak tűnt a kontraszt utána...

időpont:
2013. november 8.
helyszín:
Budapest, Papp László Budapest Sportaréna
Neked hogy tetszett?
( 54 Szavazat )

Nem mondanám magam Nickelback fannak, az első három-négy lemezüket kedveltem, ám azóta nem követem kitüntetett figyelemmel a zenekar munkásságát, noha nagyjából tisztában vagyok az aktuális slágerekkel. Így nem vártam, hogy az év koncertjével ajándékozzanak meg, „csak" egy jóféle péntek esti könnyed kikapcsolódásra vágytam. Ami tulajdonképpen meg is volt... meg nem is. Vitathatatlan, hogy Chad Kroeger igazi slágergyáros, a gyáros szó legszorosabb értelmében. Nyilvánvalóan a legelfogultabb rajongóik is tisztában vannak azzal, hogy a legismertebb dalaik közül nem egy (PC módon fogalmazva) kicsit túlságosan is hasonlítanak egymásra. Amivel nincs is baj, ezek az abszolút mértékben egysejtű dalok a rádióknak készültek. Rágógumizene, amin nem kell sokat gondolkodni.

Az volt az egyetlen baj a koncerttel, hogy a Nickelback már annyira menthetetlenül műanyag minden szempontból, hogy ez bizony az élő előadáson is átütött. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak profik mindannyian, mert jól zenéltek, de show szempontjából számomra túl kiszámíthatónak tűnt minden mozdulat (mikor ki szaladt fel a dobos mögötti emelvényre, mikor mutatott Chad a közönség egy tagjára, mikor szinkronmozgott Ryan Peake-kel satöbbi) és show-elem, amelyek közül a koncert végéig tartó konstans „egeszsegedre" hajtogatása, majd a „felesek" ledöntögetése roppant fárasztóvá vált, és egyáltalán nem éreztem koncertre valónak. Amikor pedig Chad nagyjából harmadszor említette, hogy végre péntek van, a mellettem ülő Réti Zsolt fotós kolléga rezignáltan jegyezte meg: Robinson Crusoe van a színpadon, hogy állandóan Pénteket keresi. És amikor az ilyen fárasztó poénokon jobban szórakozunk, mint ami a színpadon történik, ott baj van.

nickelback_k2013_02

Az a helyzet, hogy a Nickelback igazából sehová sem illik ma már. Rocknak túl langyos és megtervezett, popnak meg túl jellegtelen - a Rockstarnál ugrott be először a szó, hogy ez bizony konzumrock. Kanadai létére túlságosan amerikanizált, a fogyasztó számára patikamérlegen kiporciózott, megtervezett zene - értem ezalatt, hogy bizonyos arckifejezésektől is konkrétan olyan érzésem támadt, hogy a megfelelő szakemberek gyakoroltatták be velük a Tökéletes Hatás elérése érdekében. Ami amúgy önmagában nem baj, mert akad, akinek erre van igénye, csak hát a rockzene nem erről szól. Pontosan ezért volt totálisan semmitmondó és indokolatlan Daniel Adair dobszólója, a sok felesleges és bármiféle érdemi tartalmat nélkülöző pofázás, ami ráadásul úgy nettó húsz percet biztos elvett a koncertidőből. Igaz, a közönség nagy része ebből nem sokat érzékelt, még az ülőhelyeken is felugráltak, énekeltek, táncoltak, sikítoztak fiúk-lányok egyaránt, de azért erősen lejött, hogy ez nekik amolyan ötévenkénti esemény. Így nem is lehet hibáztatni őket, hiszen nincs viszonyítási alapjuk.

nickelback_k2013_03

Ha úgy nézem, hogy a Nickelback egy termék, amelytől meghallgathattam egy adag slágert kellemes körülmények között, jó hangosítással és kiváló fényekkel (aminek legalább tényleg szívből tudtam örülni), akkor azt mondom, hogy végül is egynek elment, tölthettem volna sokkal unalmasabban ezt a péntek estét. De ha arra gondolok, hogy a közönség és a zenekar is a két ráadásdal alatt őrült meg a legjobban, és én is határozottan úgy éreztem, hogy na, itt végre elcsíptek valamit, már más az összkép. És nem csak azért, mert a Saturday Night's Alright For Fightingban (ami egy Elton John feldolgozás egyébként) Ryan volt a frontember, hanem sokkal inkább, mert a záró, az átlagnál súlyosabbra vett Burn It to the Ground alatt TÉNYLEG működni kezdett az a plusz energia a színpadon is, amit végig hiányoltam. Ha ezzel nyitnak, és erre építik fel a műsort kicsit kevesebb péntekezéssel, iszogatással, dumával és lírával (tudom, ez náluk nem egyszerű), egy szavam sem lenne.

Elfogadom, hogy léteznek olyan emberek, akiket csak egy zenekar érdekel (jelen esetben a Nickelback), és egész életükben erre a bulira vártak, így értelemszerűen őrületes élményként élték meg a majd' két órát, de objektíven nézve ez a koncert sajnos egyáltalán nem volt szenzációs.

További fotók:
Nickelback

 

Hozzászólások 

 
+4 #38 zeppo 2013-11-25 17:35
Hali!

Örülök, hogy olvashatok a koncertről, mert sajnos az anyagiak miatt nem tudtam eljutni erre bulira, de annyira már ismerem ezt a a bandát, hogy látatlanban is legyen véleményem és el kell mondjam, hasonló véleményen vagyok én is, mint a cikk írója. Zeneileg a banda nagyon profi. Egy lemezt vettem meg tőlük anno, az pedig a Long Road. Mai napig azt vallom, hogy egyik legjobban összerakott anyag, amit valaha hallottam. DE! Egyetértek azzal, hogy a Nickelback egy kicsit rágógumi. Érződnek rajta az erőltetett motívumok minden szempontból. Ami miatt mégis imádom, hogy Chad képes élőben is szinte ugyanúgy elénekelni a dalait, mint a stúdióban. Döbbenetesen jó! Manapság tele van a hócipőm azzal, hogy külföldi nagyzenekarok énekesei a színpadon majd beszarnak, de nem tudnak egy tiszta hangot sem elcsípni, mégis agyon vannak dicsérve. Erre a zenekarra ez nem igaz és nem csak az ének szempontjából tekintve.
Egy szó, mint száz, rohadtul megnéztem volna, mert "igényes fogyasztói rockbuli" és ki tudja, mikor látom őket legközelebb, de az is igaz, ha ott lettem volna, tudom, hogy valami megmagyarázhata tlan keserű szájízzel tértem volna haza, amit a cikk írója is érzett.
Idézet
 
 
+1 #37 Equinox 2013-11-18 00:06
Meg kell veszni, hogy itt mi van. Csatlakozom a törzsolvasókhoz , csupa újat lát-hall az ember, ha egy Nback beszámolót olvasgat errefele.

A kulturált lehúzásért meg pirospont, de hát ezt már tudtátok. Ha valamit nem szeretek, én nem tudom ilyen kesztyűs kézzel kritizálni, mindig van mit tanulnom Tőletek, na. :)

KatóMagdolna: azért ha ezt komolyan gondoljátok (nyilván nem, jól esett trollkodni...), az egyszerűen gáz (lenne).
Idézet
 
 
+3 #36 neal and jack and me 2013-11-14 16:56
asszta, hát itt meg mi van...?
Idézet
 
 
+6 #35 Valentin Szilvia 2013-11-14 00:42
@George: köszi szépen!

@Nagy Kató: ? ! Nem tudok erre mit mondani... A kislányt köszönöm szépen, elég rég hallottam ilyesmit. :D
Idézet
 
 
+6 #34 bogar 2013-11-13 20:22
Idézet - Chris92:
Elképesztő, hogy egy szimpla, igényesen megírt koncertbeszámol ó is mekkora trollmágnes tud lenni, ha a banda nem más mint a Nickelback.


Pont ezen gondolkodtam én is! Kommentelgetek már egy ideje itt én is, de ennyi új nicknévvel még nem találkoztam egy cikk alatt.
Idézet
 
 
+12 #33 Chris92 2013-11-13 18:29
Elképesztő, hogy egy szimpla, igényesen megírt koncertbeszámol ó is mekkora trollmágnes tud lenni, ha a banda nem más mint a Nickelback.
Idézet
 
 
+8 #32 Hátezasajtószabadság 2013-11-13 18:27
Idézet - Nagy Kató:
drága Szilvia "kislány" ! csak annyit nekem annak a megért kornak a szellemisége a mérvadó./ már zeneileg de úgye ez nem nagy baj??/Neked még várni kelll:)! a te újságod is egy rágógumi eset....legalább elszórakoztatod magad. jó pénzért ez van ! /ja és semmi közöm sincs az említett Magdolnához !/ sok helyen jártam a világban és sok koncerten is voltam.....Chad meg nem is az én korosztályom :) de a zene nem ismer határokat ha sejted miről írtam...továbbiakban no comment ! Érezd jól magad ebben a közegedben ez neked való ! bye bye bye! / javaslom a stílusod átfésülését :) habár.....akiben nincs tisztelet annak felesleges ! ki mit hoz otthonról ! neked csak ez jutott....szegény....

Ez a hozzászólás is egy igazi aranybánya. Ritkán olvasni ilyet, ahol a forma és a tartalom ilyen csodálatos összhangban van. Nagyon nehéz kedvenc gondolatot kiemelni, de talán erre szavazok: "a te újságod is egy rágógumi eset....legalább elszórakoztatod magad. jó pénzért ez van !"
Remélem, ígéreteddel ellentétben nem hagyod abba a kommentelést, és még néhány másik nicken is megosztod velünk értékes gondolataidat!
Idézet
 
 
-21 #31 Nagy Kató 2013-11-13 18:12
drága Szilvia "kislány" ! csak annyit nekem annak a megért kornak a szellemisége a mérvadó./ már zeneileg de úgye ez nem nagy baj??/Neked még várni kelll:)! a te újságod is egy rágógumi eset....legalább elszórakoztatod magad. jó pénzért ez van ! /ja és semmi közöm sincs az említett Magdolnához !/ sok helyen jártam a világban és sok koncerten is voltam.....Chad meg nem is az én korosztályom :) de a zene nem ismer határokat ha sejted miről írtam...továbbiakban no comment ! Érezd jól magad ebben a közegedben ez neked való ! bye bye bye! / javaslom a stílusod átfésülését :) habár.....akiben nincs tisztelet annak felesleges ! ki mit hoz otthonról ! neked csak ez jutott....szegény....
Idézet
 
 
+4 #30 George 2013-11-13 17:21
Idézet - Valentin Szilvia:
@George vol2.

Idézet:
.Miért probléma , ha a fiúk-lányok kijöttek, és még ugráltak is a Nickelback bulin, és nem a "hányásszagú" éjszakai lemeztologatós semmitmondó partin kábulnak , ájulnak be ?


Semmi az égvilágon. Arra próbáltam rávilágítani, hogy akinek ez volt élete eseménye, azoknál teljesen természetes, hogy ki vannak akadva, ha más véleményt hallanak. Nincs viszonyítási alapjuk, ennyi.
Amúgy az ülőhelyes ugrálás meg csak azért zavart, mert nem láttam a színpad egy részét egy idő után, aki meg ugrálni akar, az vegyen állójegyet, ez a véleményem. ;)

PS: természetesen süket vagyok mindkét fülemre, így cd lejátszóm sincs, Mick Jagger meg ugye egy táncstílus?

Kedves Szilvia!
Köszönöm kimerítő válaszod, ha nem is mindenben, de van amiben egyetértünk :) !

UI:Boldog Névnapot !

Üdv:George
Idézet
 
 
+8 #29 Valentin Szilvia 2013-11-13 14:22
@George vol2.

Idézet:
.Miért probléma , ha a fiúk-lányok kijöttek, és még ugráltak is a Nickelback bulin, és nem a "hányásszagú" éjszakai lemeztologatós semmitmondó partin kábulnak , ájulnak be ?


Az égvilágon semmiért. Arra próbáltam rávilágítani, hogy akinek ez volt élete eseménye, azoknál teljesen természetes, hogy ki vannak akadva, ha más véleményt hallanak. Nincs viszonyítási alapjuk, ennyi.
Amúgy az ülőhelyes ugrálás meg csak azért zavart, mert nem láttam a színpad egy részét egy idő után, aki meg ugrálni akar, az vegyen állójegyet, ez a véleményem. ;)

PS: természetesen süket vagyok mindkét fülemre, így cd lejátszóm sincs, Mick Jagger meg ugye egy táncstílus?
Idézet
 
 
+8 #28 Valentin Szilvia 2013-11-13 14:17
@Magyar Magdolna és Nagy Kató: felesleges többféle nicken sárba tiporni egy koncertbeszámol ó miatt, bár ezt azért hiányoltam a két kommentből: CSINÁLJ JOBBAT!!!. Nekem nem fáj, ha valakinek ez a koncert élete legjobbja volt, másnak se fájjon, hogy nekem speciel meg nem.

@George:
Idézet:
Pontosan úgy adták elő a dalokat ahogy kell, hiába a lírai túlsúly, sütött a program, szerintem :) Sokkal inkább unalmas és műanyag egy számomra tini metalcore ötös produkciója, mint a néhol "nyalókás lírai" Niclekback. :)

Nem akartam túlságosan részletezni a beszámolóban, de direkt figyeltem a kivetítőn a gesztusokat, arckifejezéseke t, és sokszor kimondottan ijesztő volt, hogy ugyanaz köszönt vissza, mint ami az összes amerikai talkshowban, akármilyen dokurealityben látható. Mintha egy rakás Ken baba lett volna a színpadon, ha érted, mire gondolok. És persze, ez szórakoztatóIPA R, de attól még nekem nem muszáj szeretnem.

Idézet:
Pont mert egyediek, saját utukat járják,és nem is akarnak semmilyen kategóriába beletartozni, Chad szenzációs torok és frontember.
Véleményem szerint pont annyira rock, mint Bon Jovi, Def Leppard vagy épp a Winger, de ebbe a kategóriába lehetne sorolni igen sok hard rock csapatot is.
Inkább őket játssza a rádió és a média, és adjanak el milliószámra lemezeket...mintsem egyéb más műfajok értéktelen képviselői.


Sosem vitattam, hogy Chad jó hangú frontember. Ez tény. A mai Bon Jovi kb. egy szinten műanyag. Leppard ennyire sosem volt az, a Winger meg aztán főleg nem. És persze, legyen is csak a rádiókban, ezzel sincs baj.


Idézet:
Miről szól egy könnyed rockbuli véleményed szerint, ha nem a szórakoztatásró l (szerintem pont ez a lényege)?
A rockzene az ösztönökről szól. Szerintem. Persze, a szórakoztatásró l is, de nem ebben a formában.
Idézet
 
 
+8 #27 Hátezasajtószabadság 2013-11-13 11:34
Idézet - Nagy Kató:
Kedves Valentin Szilvia ! egyből látszik, hogy az úságírói pályát még igazán gyakorolni azaz tanulni kéne /mint műfajelmélet :) ! ha ilyenek alapithatnak online újságot az nagyon szomorú?! hát ez a sajtószabadság?! a cikke förtelmesen egyodalú és nagyon magánvélemény..../látom mások is így gondolják !/ én a 60-a és 70 -es évek zenéin nőttem fel nem vagyok már felugrálós kislány:) sok hazai zenész barátom van a saját izlésünkkel! ez a pasi/Chad/ tud valamit amit úgy hívnak, hogy rock ! a hangja kitünő! na jó nem Mick Jagger /ha netán hallott róla :) / de megközelítő..../ ennél tovább nem megyek csak ajánlom a régi szakmai újságírókat, zenekritikusoka t lehet ma is tanulni! /neveket nem sorolok ,de sok a barát köztük .../

:DDDDDDDD
Köszönöm! Rég indult ilyen vidáman a napom!
Idézet
 
 
+4 #26 PeTheEntertainer 2013-11-13 02:58
Szilvia kritikáját én is egy picit komorabbnak érzem, mint szerintem amilyen a valóság volt. Nagyon élveztük a koncertet, jól szórakoztunk, mert szeretjük ezt a fajta zenét. Elvégre ezért is voltunk ott!

Viszont egy dolog bennem is felmerült, mégpedig, hogy nem volt kerek a show. És mindezt úgy mondom, hogy kb. pont egy éve sikerült meghallgatnom a Nickelbacket Newcastleben. Valójában nem sok különbség volt a pesti koncerthez képest, de pár dolog nagyon megütötte a fülemet Szilvia kritikájából:

Az első, hogy Chad miért emlegette folyton, hogy péntek van? Newcastleben is ezt csinálta, viszont ott egészen humorosan kifejtette, hogy ma péntek van, ezért a legtöbbünknek nem baj, ha másnaposan ébred következő reggel. Íme itt a bizonyíték:
http://www.youtube.com/watch?v=uxSXxLhxiIg

A másik meg Daniel Adair dobszólója. Newcastleben 3x olyan hosszú volt, mint Pesten, és a közönségnek ez az elem nagyon tetszett. Úgymond 3 db olyan hosszú felvonásból állt a dobszóló, mint itt Pesten, köztük tartott néhány másodperces szünetekben Daniel természetesen be is gyűjtötte a közönség gratulációját, annak rendje és módja szerint. És persze minden ilyen szünet után beénekelték, hogy "and the drumbeat carries on", amivel úgymond megindokolták a dobszólót. Nem tudom, hogy tényleg ennyivel terveztek csak Pesten eredetileg, vagy menet közben gondolták meg magukat, de szerintem is suta maradt egy kicsit. Sőt a valóban hosszú dobszóló után Chad könnyen viccelődhetett azzal, hogy Daniel milyen kis cinga gyerek volt, mikor a bandába került, most meg láthatjuk, hogy hogy ki van pattintva.

Harmadrészt meg Angliában a srácok "belőttek" pár pohár sört és pólót a nézők közé. Szerintem ez is jópofa volt, és hiányoztak ilyesmik Pestről:
http://www.youtube.com/watch?v=uWSaEHzrrl8

Összességbében tényleg nagyon élvezetem a pesti koncertet is, de szerintem lehetett volna egy árnyalattal színesebb, kreatívabb is a maximális élmény érdekében.
Idézet
 
 
+8 #25 messire 2013-11-13 00:46
Idézet - Nagy Kató:
Kedves Valentin Szilvia ! egyből látszik, hogy az úságírói pályát még igazán gyakorolni azaz tanulni kéne /mint műfajelmélet :) ! ha ilyenek alapithatnak online újságot az nagyon szomorú?! hát ez a sajtószabadság?! a cikke förtelmesen egyodalú és nagyon magánvélemény..../látom mások is így gondolják !/ én a 60-a és 70 -es évek zenéin nőttem fel nem vagyok már felugrálós kislány:) sok hazai zenész barátom van a saját izlésünkkel! ez a pasi/Chad/ tud valamit amit úgy hívnak, hogy rock ! a hangja kitünő! na jó nem Mick Jagger /ha netán hallott róla :) / de megközelítő..../ ennél tovább nem megyek csak ajánlom a régi szakmai újságírókat, zenekritikusoka t lehet ma is tanulni! /neveket nem sorolok ,de sok a barát köztük .../


szomorú, hogy a kritikai szemléletet is a 60-as, 70-es években vágták hozzád.

komolyan, mi a francot vársz egy ilyen hozzászólástól? mit akarsz elérni? kapsz csedkrőgertől egy puszit és egy milka csokit, ha megvéded a becsületét, és habzó szájjal bizonygatod boldog-boldogtalannak, hogy márpedig ő az isten,és megközelíti jaggert?

elhiszem, hogy szokatlan a kedvencedről olyat olvasni, ami nem laudáció, tudom, hogy nem szoktál hozzá ahhoz, hogy egy produkció valakinek nem tetszik ÉS ezt szóvá is teszi, de hallod, teljesen felesleges leállnod vitatkozni bárkivel is (engem is beleértve). senki sem fog komolyan venni (engem is beleértve).

üdv az internet világában!
Idézet
 
 
+16 #24 Envoy 2013-11-12 22:30
Idézet:
na jó nem Mick Jagger /ha netán hallott róla :)


1. Tényleg, szerintem alapítsuk meg az Állami Rockzenei Véleményformáló Intézetet, és csak onnan kiadott diploma birtokában lehessen véleményt mondani bármely lemezről vagy koncertről! Véget kell vetni ennek a destruktív anarchiának, nehogy egy netes metal fanzin munkatársa a jövőben is csak úgy kimehessen egy koncertre és leírhassa a magánvéleményét a látottakról! Sőt, majd az ÁRVI munkatársai gondos mérlegelés után megírják, miért fantasztikus egy új album vagy miért volt csodálatos az elmúlt esti koncert, és ezt a kiegyensúlyozot t, gondos, szakértői véleményt fogja közölni minden újság és portál. A rajongók lelki egészségének védelme érdekében mindenről csak szuperlatívuszo kban lesz szabad írni. Mert ugyebár egy koncertkritikáb an a szerző minden esetben a megfellebbezhet etlen igazságot írja meg, lehetetlen, hogy a saját szubjektív szempontjai és a zenei előképzettsége szerint ítéljen meg egy produkciót.

2. Biztos lehetsz benne, hogy Szilvia még sosem hallott Mick Jaggerről. Sőt, szerintem nem is tudja bekapcsolni a CD-lejátszóját, az is lehet, hogy egyenesen süket! Nézz csak körül, látszik ezen a honlapon, hogy bűzlik az igénytelenségtő l és a hozzá nem értéstől... naponta friss hírek a keményebb zene világából, kritikák a műfaj legújabb produktumairól, interjúk világhírű zenészekkel és háttéremberekke l egyaránt, sőt, még van egy rovat is, amely a klasszikus lemezeket mutatja be olvasmányosan, hátha tágul egy kicsit az olvasók zenei látóköre! Egyszerűen felháborító, hogyan működhet egy ilyen sajtótermék! TILCSUKBE!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.