Shock!

október 15.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Mind Control, Cyborn, Stereochrist, Weightin' 4 U - Budapest, 2003. július 18.

Kellemes péntek esti kikapcsolódásnak ígérkezett az ismert underground arcokat tömörítő három csapat fellépése a Nagyvárad téri "Terembúrában", előttük pedig egy számomra eddig ismeretlen fiatal társulatot is lefigyelhettem. Nos, a Weightin' 4 U amolyan "mindenki kedvére" jellegű műsorral próbálkozott, amelybe ugyanúgy belefért a Fuel és a Seek And Destroy (hej, azok a régi idők, amikor szinte minden magára valamit is adó fiatal hazai metal banda játszotta ezt a dalt!..) a Metallicától, mint egy kis Pantera és Rammstein is.

időpont:
2003. július 18.
helyszín:
Budapest, Kupola Café
Neked hogy tetszett?
( 1 Szavazat )

A saját nótáik, ha már ezt a három nevet említettük, leginkább az amerikaiak által képviselt riffelős, tempóváltogatós vonalhoz állnak közel, de annál azért lazábbak, szellősebbek. A zenészek közül mindenki prímán teljesített. A csinos basszusgitáros leányzó ugyan hellyel-közzel szállt csak be döngetni a két gityós mellé, ő a megjelenésével erősítette a színpadi látványt. Összefogottabb, megjegyezhetőbb saját számok kellenek ide (a Via Sorrow-t éreztem a legjobbnak), akkor egyre többen figyelnek majd fel rájuk.

A Stereochrist bulija viszont tökéletes volt! Nyilván többen is bemozdultak volna rájuk, ha nincs a helynek a szó szoros értelmében vett kávézó jellege (asztalokkal, székekkel), úgy az énekes Felföldi Péter még jobban elengedhette volna magát, ám így is hengerelt. Miként a még Supernatural néven kiadott négy számos CD tételei, az azóta írt és még idén lemezre kerülő újabb szerzemények is, na meg a Symptom Of The Universe a mindenható Black Sabbathtól. A Stereochrist dalok hasonló sebességtartományban mozognak rendszerint, ám az ízes énekdallamok és Hegyi Kolos (aki jelenleg egyedüli gitárosként nyomul) karakteres riffelése mindnek megadja az önálló egyéniséget. A friss All Along The River ráadásul egy lendületesebb darab, így aztán az egyhangúság végképp kizárt. Nem is csoda, hogy meglett a szerződés a Phil Fasciana vezette Arctic Music Group kiadóval! DOOM ON!!!

A Cyborn nem más, mint a Born 33 utódja, itt a tagcserék folytán a zene is módosult. Ennek szól a névváltoztatás is: a csatakos Pantera-, Down-riffek világától a szállósabb, de továbbra is súlyos űrrock felé tolódott el a stílus, amelybe ilyen-olyan popnótákat is megpróbáltak beolvasztani Bacsa Gáborék. Azt hiszem, az egyik új szám, a Spacejungle címe mindennél többet elárul a muzsika jellegéről. Nem kerülhette el a figyelmemet, mennyit csiszolódott az ének a Born 33 idők óta, a Diesel Vízió albumhoz képest is.

Utoljára maradt a Mind Control, akik a System Of A Downnak egy durvább verzióját vezették elő, még az elmaradhatatlan feldolgozást is az örményektől választották. A durvulás az énekben csúcsosodott ki, a nagydarab vokalista gyakran iszonyat mély hörgéseket hallatott a dallamos témák mellett. A maroknyi közönség őket is inkább hallgatta, mint aktív mozgással segítette, a dalok végén is csak elég gyér taps hangzott már fel. Bizonyára a késői kezdés (jócskán elmúlt éjfél ekkorra) és a sok ülőalkalmatosság fárasztotta le, illetve kényelmesítette el az embereket. Ezzel együtt nincs gond a hellyel, egy jó társaságban pompásan lehet partizni, és még csak a levegőhiánnyal sem kell küszködni. Szóval figyeljétek Ti is a Kupola Café programját!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.