Shock!

július 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Symphorce: „Ez a kétszer kettedik Symphorce album”

SymphorceA németországi Symphorce előtt fényes jövő vár, ha így folytatják. A zenéjükre ugyanis nincs panasz, sőt. Az utóbbi idők egyik - ha nem “a” - legjobb power metal korongja, ráadásul tökéletesen amerikai ízű power metal. A zenekar jókedvű basszusgitárosa, Dennis Wohlbold válaszolt néhány e-mailes kérdésre.  

Nemrég jelent meg negyedik lemezetek, a Twice Second. Mesélj valamit az elkészítés körülményeiről!

Szeptemberben rögzítettük az anyagot a House Of Music stúdióban, Achim Köhlerrel, aki a Primal Fear vagy a Brainstorm lemezein is dolgozott többek közt. Az európai limitált digipack változatra ráadásul feltettünk egy bónusz dalt, melynek Under The Curse a címe és ez az első dal amit a Phorcefulahead lemezt követően, már a Twice Second albumra írtam. Ráadásként egy videoanyag is helyet kap ezen az extra verzión, mely a lemez felvételeit mutatja be.

Milyen visszajelzéseket kaptatok eddig a lemezre?

Csomó fantasztikus kritika érkezett idáig és úgy tűnik, a rajongók is szeretik.

Mi is a Twice Second jelentése ez esetben?

Nos, Andy szereti a szójátékokat és, ahogy láthatod akár a Sinctuary-féle ötletei kapcsán, de említhetném akár a csapat nevét is. Tulajdonképpen a kétszeres szorzót jelenti kétszer, tehát ez a kétszer kettedik Symphorce album. Elég unalmas, nem?

A borítón csikóhalak szállnak, az intróban bálnahangokat hallunk… Valami különleges koncepció ez a természettel kapcsolatban?

Sajnos azt kell, hogy mondjam, nincs semmilyen koncepció. Csak annyit mondtunk Travis Smithnek, hogy legyen kék alapú, talán valami vízzel kapcsolatos dolog. Az első vázlatán már ott figyeltek a kedves csikóhalak, ami megtetszett, így mondtuk neki, menjen tovább ezen a vonalon. Az intróval pedig a borítófestményt akartuk a zenéhez kapcsolni. Szóval, koncepció nincs, de ki tudja, talán valaki talál benne nagyobb összefüggéseket. Ha sikerül, kérlek, szólj nekem is. (nevet)

Andy nagy meglepetésemre néhol magasabban énekel mint eddig bármikor (ezeknek a daloknak ráadásul némi klasszikus érzetük is akad). Viszont ha egészében nézem a lemezt, mégis modernnek nevezném, mert sok effektet használtok. Egyetértesz ezzel a meglátással?

Teljesen egyetértek, ezért is nevezzük a Symphorce-ot modern power metalnak. Az általad említett effektek pedig a hangzásunk szerves részei, minden lemezünkön akad jó pár.

Épp vége a Grave Diggerrel közös turnétoknak. Milyen volt? Nem volt szerinted kicsit rövidke?

Olyan volt mint egy valóra vált álom, tudod, öt évet vártunk arra, hogy útnak indulhassunk. Szóval, képzelheted, mennyire boldogok voltunk, hogy végre elkezdődött. A túra egyébként nagyon sikeres volt minden tekintetben: a közönség, a háttér-csapat, a Grave Digger, a Wizard és még a buszsofőr is kiváló volt. Még Andy is, aki azért már túl van pár turnén, a legjobb turnéjának nevezte. Semmi stressz, csak rock’n’roll! Szóval, ősszel folytatjuk is a turnézást.

Van valami emlékezetes sztorid a turnéról?

A minden éjjel folyó partizást meg kell említenem a buszon. Ugyanis megünnepeltük a buszvezető születésnapját… minden egyes éjjel! (nevet) Hihetetlen volt! Kábé tizenhárom évet öregedhetett szegény a turné végére. (nevet)

Andy és Cede is érdekelt más zenekarokban. Hogyan hangoljátok össze a Symphorce dolgait a Brainstorm és a Freedom Call ügyeivel? Ez a két csapat már elég híres, így elfoglalt is…

Ennek ellenére működik a dolog, mivel ezek a zenekarok nem próbálnak olyan gyakran.

Terveztek utakat Japánba és Amerikába is?

Naná, még a Marsra is! (nevet) Szóval, persze, ha lehetőségünk lesz rá, a világ minden részén szeretnénk játszani. Ez nem az akarat, hanem a pénz kérdése. Sajnos mi nem keresünk ötszázezer dollárt egy koncerten mint más csapatok, viszont a költségeket ugyanúgy fizetnünk kell.

Terveztek videoklipet is?

Igen, a Cause Of Laughter című dalra lesz egy klipünk.

A Metal Blade számára ez volt a második lemezetek. Hogy érzitek magatokat náluk, elégedettek vagytok a munkájukkal?

Tökéletesen. Nagyon jól intézik a dolgainkat.

Mik a csapat jövőbeni tervei?

Először is átnevezzük Limp Bizkitre, hogy megfogdoshassuk Britney Spears fenekét… (nevet)

A nyári fesztiválokkal hogy álltok? Nálunk is van ám két nagy fesztivál…

Jó is lenne játszani nálatok, de sajnos még nem vagyunk bejegyezve egyikre sem.

Melyik bandával játszanátok legszívesebben?

A Nevermore lenne, mivel eleve sokan hasonlítják hozzájuk a zenénket, ráadásul nagy rajongóik is vagyunk, így hát jó kis csomag lennénk.

A honlapotokon akad pár letölthető dal is. Az mp3-akról és a letöltögetésekről mi a véleményed?

Szerintem arra nagyon jó, hogy promotáljuk magunkat, főleg olyanok számára, akik nem találják meg a boltokban a lemezeinket. Szóval, ha tetszik, keresd meg a lemezt és vedd meg, ha nem, töröld le szépen.

Hogy találkoztatok Travis Smith-szel?

Egyszer Idahoban találkoztam vele a Bowling Világbajnokságon. Megláttam a királyul kifestett bowling-golyóját és azt gondoltam: Ez csak Travis lehet. És igen, tényleg ő volt… (nevet) Na jó, csak vicc volt. Küldtem neki egy mailt és ő válaszolt… Ilyen egyszerű ez.

Mik a Brainstormmal és Freedom Call-lal kapcsolatos tervek? Várom ám az áprilisi magyarországi Brainstorm koncertet…

Tolják fel a csúcsra a Symphorce-ot… (nevet)

Végül, az utolsó kérdés. Kicsit lökött, de tetszik: Mi az élet értelme?

Alapíts családot és legyél jó ember.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.