Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Portnoy az alkoholizmusról: „Hosszasan hőbörögtem a mikrofonba, és elrontottam a Pull Me Undert”

0608mikeAz idei év jelentős részét önéletrajzi ihletésű 12 Step Suite-ciklusának dalaival és az ezeket játszó Shattered Fortress projekttel tölti Mike Portnoy. Ennek kapcsán a dobos az aktuális interjúkban példátlan részletességgel beszél korábbi alkoholproblémáiról.

A Cruise To The Edge hajófesztiválon, február 10-én állt színpadra először az a Mike Portnoy’s Shattered Fortress nevű formáció, amellyel a Dream Theater volt dobosa híres 12 Step Suite dalfolyamát játszotta el élőben. A Portnoy személyes problémáit, így alkoholizmusát és családi nehézségeit megörökítő, a 2002 és 2009 között elkészült dalfolyam a Six Degrees Of Inner Turbulence The Glass Prisonjével kezdődött, majd a Train Of Thought This Dying Souljával, az Octavarium The Root Of All Eviljével és a Systematic Chaos Repentance-ével folytatódott, hogy aztán a Black Clouds & Silver Linings Shattered Fortressével fejeződjön be. A dobos a napokban komplett turnéra is indult a formációval.

„Az utolsó italomat 2000. április 20-án, a 33. születésnapomon ittam meg”, idézte fel piálós éveit Portnoy a The Fixnek. „Csak véletlen, hogy pont a szülinapomon hagytam abba, de másnap máris ott voltam az első tizenkét lépcsős meetingemen, és onnantól fogva eltökéltem magam, hogy új életet kezdek: végigcsinálom a tizenkét lépcsőfokot, végrehajtom a programot. A napi életem része lett ez az egész. Egyébként azelőtt sem voltam soha olyan, aki nappal iszik vagy cuccozik, mert nem tudtam felelősen végezni a dolgaimat. Az első italomat a koncertek végén nyomtam le, és onnantól kezdve hajnali négyig vedeltem, ameddig csak ki nem dőltem, általában a turnébuszom vagy az otthonom magányában. Aztán abból, hogy a buli végéig nem iszom, az lett, hogy nem iszom a ráadásig, majd nem iszom a billentyűszólóig, majd nem iszom a nyitóbanda műsorának végéig… Egyre korábban és korábban kezdtem.”

A fordulópontot egy texasi Dream Theater-buli jelentette, ahol Mike totál részegen lépett színpadra. „Hosszasan hőbörögtem a mikrofonba, és el is rontottam a Pull Me Undert, amit ezerszer játszottam, és álmomban is hibátlanul elnyomtam volna azelőtt. A koncert után a feleségem támogatott ki a buszhoz, és akkor érkezett el a tiszta pillanat, amikor rádöbbentem: a probléma elkezdett ránőni a személyes és a szakmai életemre is. Azelőtt sosem játszottam bebaszva, de a végén igen, és ebből jöttem rá, hogy átléptem egy határt.”

A Shattered Fortress európai turnéja június 28-án, Londonban indult, de Németországnál sajnos nem jönnek közelebb hozzánk. A csapat tagjai Portnoy mellett Eric Gillette gitáros (The Neal Morse Band), illetve a Haken szinte teljes hangszeres szekciója, vagyis Connor Green basszer, Diego Tejeida billentyűs, Ross Jennings énekes, illetve Richard Henshall és Charlie Griffiths gitáros. A koncerteken a 12 Step Suite mellett további Dream-dalok is előkerülnek, amelyeknek annak idején Mike írta a szövegét.

 

Hozzászólások 

 
+2 #6 Babuska 2017-07-03 16:40
Idézet - hurkafej:
Idézet - Babuska:
szőröshónaljú....

mert férfi, te szerencsétlen


ja értem, és a férfiaknak ördögtől való ápoltnak lenni.
Idézet
 
 
+2 #5 Timi 2017-07-03 16:16
Idézet - hurkafej:
Idézet - Babuska:
szőröshónaljú....

mert férfi, te szerencsétlen

Azért még nem kell igénytelennek és ápolatlannak lenni.
Idézet
 
 
+4 #4 hurkafej 2017-07-02 10:31
Idézet - Babuska:
szőröshónaljú....

mert férfi, te szerencsétlen
Idézet
 
 
-6 #3 Babuska 2017-07-01 22:08
szőröshónaljú....
Idézet
 
 
-10 #2 James Smith 2017-07-01 18:02
Soha nem tudott énekelni ez a csíra.
Idézet
 
 
+13 #1 keviny 2017-06-30 15:50
"Be vagy baszva ne énekejjé, ne énekejj ha bevagy!"
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.