Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem tehetem kockára a családom biztonságát, hogy részt vegyek egy sehol sem hirdetett turnén”

0930brianallenMint arról tegnap beszámoltunk, a Vicious Rumors jelenleg egy ismeretlen, fiatal holland énekessel indult turnéra az Egyesült Államokban. Még érdekesebbé teszi a helyzetet, hogy a banda hivatalos frontembere, Brian Allen is az internetről értesült az új fejleményekről – és mindez természetesen pontot is tett a Geoff Thorpe-pal ápolt kapcsolatára.

„A neten keresztül ért a meglepetés, hogy egy új énekest állítottak a helyemre", mondta a Bravewordsnek Brian Allen. „Enyhe kifejezés, ha azt mondom, hogy sokkolt ez a barátságot és mindenféle közös üzleti szempontot megkerülő módszer. Mint volt katona, a becsület, a tisztelet és a lojalitás azok az értékek, amelyek mentén élem az életemet. Ezekkel és a professzionális hozzáállással is teljesen szembemegy az, hogy a csapat meg sem keresett a döntéssel kapcsolatban, és az azóta küldött üzeneteimre sem válaszoltak. Nagyon keményen dolgoztam annak érdekében, hogy a lehető legprofibban jelenítsem meg a zenekart, és hűek maradjunk a klasszikus anyagok szellemiségéhez, miközben a saját stílusomat, képességeimet is belevittem az új zenékbe és abba a három lemezbe, amit a csapattal felvettem."

„Három csodaszép lányt nevelek egyedül, olyan pályával, amely stabilitást és egyéb előnyöket jelent a családomnak", folytatja az énekes. „A Vicious Rumors üzletileg sajnos sosem volt jövedelmező vállalkozás, és sokkal inkább kultikus zenekar – mindez a stabilitás hiányára vezethető vissza, meg bizonyos financiális nehézségekkel, amelyek közel lehetetlenné teszik még azt is, hogy halványan meg lehessen belőle élni. A zene iránti szeretetemből és szenvedélyemből csináltam, de az életemben akadnak más felelősségek is, és ezek néha ütközhetnek bizonyos felajánlott turnédátumokkal. Nem dobhatom félre és nem tehetem kockára a családom biztonságát, hogy részt vegyek egy sehol sem hirdetett, miniatűr amerikai koncertsorozaton. Ha folyamatosan turnézó csapat lennénk, talán másképp alakult volna a történet, de a Vicious Rumors nem az a zenekar. Nem állt módomban elvállalni a lehetséges amerikai dátumokat, a zenekar pedig tudatta velem, hogy egy potenciális beugróval indulnak majd útnak. Megmondtam nekik, hogy a tervezett dél-amerikai és európai nyári turnét el tudom vállalni, mert egy évben kilenc hónapot dolgozom, és ez az időbeosztás lehetővé teszi ezeket a koncerteket. Azt hittem, így is a csapat tagja maradok. A most bejelentett amerikai turné azonban valami olyasmi volt, aminek a stábból is akadtak ellenzői, mivel komoly időt és pénzt fektettünk a velem felálló zenekarba a klipekkel, a három lemezzel, a számtalan reklámmal. A zenekar felállásában régóta állandóak a változások, és most sikerült egy több egymást követő lemezen is kitartó felállás egységét megborítani. Számos rajongó, barát és üzleti partner értékelte, amit én hoztam a Vicious Rumorsba: egyre jobb turnécsomagokat, rangosabb fesztiválokat csíptünk meg, és egyre jobb kapcsolatban álltunk egyre több koncertszervezővel. Sokan, köztük maga a zenekar is úgy érezte, hogy új életet leheltem a Vicious Rumorsba."

Közleményében Allen köszönetet mond az elmúlt évekért a rajongóknak és a munkatársaknak. A korábban a Malice-ben is felbukkant énekes két stúdiólemezen (Razorback Killers - 2011, Electric Punishment - 2013) és egy koncertalbumon (Live You To Death - 2012) szerepelt az amerikai power metalosoknál, és két évvel ezelőtt Budapesten is fellépett a csapattal.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 emberfia 2013-10-01 10:26
OFF

Nagyon tetszik, hogy mostanában egyre nyíltabban beszélnek a zenekarok az üzleti ügyekről, a szervezés hátteréről stb., és egyre kevesebb a "személyes okok, megváltozott zenei célok" blabla.
Nem lenne rossz szerintem egy olyan cikket összerakni, ami kifejezetten ilyen dolgokról szól. Esetleg egy interjút egy koncertszervező vel, turnémenedzserr el, ilyesmi. Én szívesen olvasnám, az biztos. Mert a zenekarok turnéélményeirő l sokat olvashatunk, meg az országos cimborákról és "átrepült" évtizedekről. De a szervezők élményei ritkán jelennek meg.
Bocs az offért.
Idézet
 
 
+1 #2 kamikaze 2013-10-01 09:11
Ja, főleg az első 5 albumuk a klasszikus, a mikrofonnál a zseniális Carl Alberttel! Mekkorát énekelt már pl. itt:

http://www.youtube.com/watch?v=tqagcsBWaEA
Idézet
 
 
#1 pumpika666 2013-10-01 07:08
a gitáros-főnök sztem önmaga(és a siker) ellensége
meg is érdemli a sikertelenséget ezek után a rumors, pedig rengeteg fasza lemezt tettek le az asztalra
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.