Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Aranylemez lett az Államokban a tavalyi Five Finger Death Punch

0519ffdpBearanyozódott az Egyesült Államokban a Five Finger Death Punch tavalyi nagylemeze, a Got Your Six. Zoltan Bathoryéknak ezáltal egy kivételével már minden egyes eddigi stúdiólemeze kapott valamilyen fokozatot a kiemelkedő eladások után az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetségétől.

Túllépte az ötszázezres amerikai eladási példányszámot a Five Finger Death Punch legutóbbi nagylemeze, a Got Your Six, így Zoltan Bathoryék újabb aranylemezt akaszthatnak a falra. A zenekar ezzel nagy bravúrt pipálhat ki: egy kivétellel összes eddigi sorlemezük elért valamilyen fokozatot a kiemelkedő eladások után az Egyesült Államokban.

Zoliék legutóbb február elején örülhettek, amikor a 2009-es War Is The Answer megkapta a platinastátuszt az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetségétől (RIAA). Hosszú évek óta ez volt az első metalalbum, amelynek amerikai eladásai túllépték az egymilliós álomhatárt: ilyen bravúrra utoljára 2010-ben volt példa, amikor is a Slipknot két évvel korábbi All Hope Is Gone lemeze platinázódott be. De ha a tágabb értelemben vett rockműfajt nézzük, akkor sem sokkal jobb a helyzet: az utolsó rockalbum, amely platina lett a tengerentúlon, a Nickelback 2011-es Here And Now-ja volt a War Is The Answer előtt, azóta még a legsikeresebb kiadványok is megálltak az arany státusznál.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.