Shock!

február 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Fabio Lentola: Echoes Of Mind

Fabio Lentola egy olasz gitáros, aki a 80-as évek közepe óta zenél és többek között egy Queensryche tribute bandát (Anarchy X) is üzemeltet otthon. Első szólópróbálkozása ez az egyetlen 17 perces 6 tételre oszló dalt (Echoes From Mind) tartalmazó, 2003-as keltezésű demó. Igaz, „kicsit" későn jutott el hozzánk, de van olyan jó, hogy érdemes megemlékezni róla.

Az, hogy Fabio full QR fanatikus és hogy QR tribute bandája van, már elég sokat elárul a zenei irányról: bizony, itt a prog metal rajongók vannak célkeresztben. A „nagy hármas", a QR, a Dream Theater és a Fates Warning hatása letagadhatatlan, de véleményem szerint leginkább az utóbbit hallani viszont az Echoes From Mindon, egész konkrétan a Pleasant Shade Of Grey koncepciója köszön vissza zenében és felépítésben egyaránt. Mivel nincs túlságosan bő lére eresztve a dolog, nem válik unalmassá a zene (pedig nem mentes a „művészkedő" részektől sem!), nem zavaró a dobgép (vagy legalábbis tisztességesen beprogramozták) és az énektémák sem hiányoznak – egyszóval abszolút megállja a helyét a muzsika.

Ha jól veszem ki Fabio honlapjáról, 2003 óta kicsit mintha megtorpant volna ez a szólókarrier, egyrészt a folyamatosan pörgő Anarchy-X miatt, másrészt pedig mert barátunk producerként is dolgozik (ha minden igaz) saját stúdiójában. Akárhogy is, szerintem mindenképpen érdemes lenne folyatatni, amit ezen a CD-n hallani, az több, mint biztató. Érdemes csekkolni a releváns honlapokat (remélem, egyszer járok majd úgy Olaszországban, hogy elcsíphetek egy Anarchy-X koncertet valahol).

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.