Shock!

szeptember 26.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Raza Loka '99

Az Akela utolsó felállásából hárman (Pálvölgyi László - basszusgitár, Szalai Gábor - dob, Havasi Gábor - gitár), no meg egy énekes Jean Michel Dalgo Manzur személyében. A két felvétel egy jobbnak mondható stúdióban - Warner Magneoton - készült, így aztán a hangzással semmi baj, szigorú, tömény, beteg, akár a Korn, a Deftones, avagy a Coal Chamber. Gondolom ez így - itthon - elég jól hangzik…

Hogy mi a baj? Az, barátaim, hogy kihallani az említett példaképeket (tegyük hozzá még a mai "kötelező extrémek" közül a Machine Headet, a Slipknotot és a többieket), de ezek hatásán kívül valami egyénit már bajosan. Ez a "plágium-jelleg" javarészt az énekre vonatkozik (egyrészt nem érzem ezt a hangot, így, effektezetlenül, natúr formában elégnek ehhez az állat megszólaláshoz, másrészt meg az a benyomásom, hogy ma vagy minden férfi énekesnek komoly komplexusai vannak, tehát motyog, ordít, suttog, sír, üvölt, természetesen egy számon belül, szóval vagy mind betegek, vagy pedig egy immáron egyre egysíkúbbá váló divatot követnek). Mindkettő elég aggasztó.

Ettől függetlenül, drukkolok a dolognak, mert az egész színvonala vérprofi és ilyen vérátömlesztésre, energiára meg már igencsak szüksége lenne a hazai rockzenének. És persze ha már hasonlítunk, inkább a Kornra hasonlítunk 2000-ben, mint a Scorpionsra. Várom a folytatást, a komolyabb dobást! Koncerten istentelen lehet! Yeah!

Ps: Vitatkoztunk közben, nem C-vel írja-e nevét a zenekar… Nos, a nekünk küldött anyagon K-val van. 2x is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.