Shock!

február 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Autumn Twilight: Örömtűz

Sok album nem dicsekedhet olyan borítóval, mint amilyen a nyíregyházi Autumn Twilight bemutatkozó demójához jár. Fiatal a zenekar, '99-ben alakultak, a jelenlegi dobos 2000 tavaszán csatlakozott a zenekarhoz, majd fel is rántottak egy demót a próbateremben, ami egyáltalán nem szól rosszul.

Ezek után az ember egy tipikus első demót várna, rengeteg hibával, kaotikus stílusjegyekkel, ennek ellenére a csapat nem kicsit lepett meg a felvétellel.

Stílusilag a komplex doom/gothic vonalon mozognak, egy hörgős vokalistával és egy tiszta hangú leányzóval, a dalokban inkább Bálint Orsolya kapott teret. Orsolyának annyit lehetne tanácsolni, hogy barátkozzon meg a hangjával, bátran eressze ki, zengje túl a fiúkat, itt még elég bátortalanul énekel, majd a rutinnal megjön az erőteljesebb előadás és a fantáziadúsabb énektémák kiagyalása is.

Zeneileg is dicséret illeti a csapatot, ízléssel vegyítik a komplexitást a fogós, fülbemászó részekkel, hallhatóan nem az öncélú agyonbonyolítás volt a cél, hanem egész egyszerűen jó dalokat akartak írni. És az sikerült, így elsőre egy nagy piros pontot kap a zenekar, teljesen élvezhető zenét játszanak, a gitárszólókon lehetne még finomítani, amúgy bátran ajánlom mindenkinek. A dalszövegek egyik fele angolul, a másik magyarul íródott, a közeljövőben ezt is egységesíteni kellene, dönteni valamelyik javára mind nyelvileg, mind témakörben, hogy egységes legyen.

Én egyelőre a magyarra szavaznék, és a későbbiekben, ha úgy alakul, és külföld felé nyitnának, jöhetnek az angol szövegek. De ahhoz kell még pár év.
Hazai berkekben az EvenSong és a Without Face mozog hasonló vonalon, aki őket szereti annak a nyíregyi csapat is biztos tetszeni fog. A demót cd-n 1000 Ft-ért, kazettán 600 Ft-ért lehet megrendelni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.