Shock!

július 11.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Wurdulak: Severed Eyes Of Possession

Killjoy (Necrophagia), a Mayhemes Maniac és az Immortalból ismert Iscariah szűrte össze a levet, ennek eredménye ez a nyersen megszólaló, nem egészen negyven perces Wurdulak durvulat. Nem a gyors és még gyorsabb tempók halmozása jellemző (természetesen akadnak ilyenek is), az átgondolt black-thrash témázás legalább ennyire meghatározó, ének címén pedig tipikus károgást hallunk túlnyomórészt.

megjelenés:
2002
kiadó:
Season Of Mist
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

A nyitó Rescued By Oblivion és a Unified Global Misantrophy példázza talán a legjobban a thrash irányultságot, utóbbi nyíltan Slayer-eredetű riffelést rejt. Az album a közepére, második felére "feketedik meg" igazán. A Sin Eaternek még csak egyes témái gyorsak, a Perpetual Domiation azonban már vérbeli black-thrash robbanóelegy, míg a The Exquisite Taste Of Selfishness tisztán black metal. Helyenként lassabb betétek, akusztikus részek enyhítik az agressziót, de ez tényleg csak átmeneti állapot. A Revelations váltogatja a legvadabb, legszélsőségesebb módon a különböző tempókat és témákat és a záró Severed Eyes... is elég extrém a maga módján, az itt hallható szintidallamokat előbb fojtott, suttogó hangok kísérik, majd a végén valóságos haláltusa "teszi tönkre" a számot.

Miután egy sima előzetes CD áll csupán rendelkezésemre, a szövegvilág alapos kivesézésére nincs lehetőségem, viszont a borító mindenképpen megér egy külön elemzést. Nos, a kép egy különösen kegyetlen módon meggyilkolt apácát ábrázol, akinek holló vájja a szemét! Ebből már lehet következtetni... Az underground metalos tábornak igazi csemege!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.