Shock!

december 09.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Wurdulak: Severed Eyes Of Possession

Killjoy (Necrophagia), a Mayhemes Maniac és az Immortalból ismert Iscariah szűrte össze a levet, ennek eredménye ez a nyersen megszólaló, nem egészen negyven perces Wurdulak durvulat. Nem a gyors és még gyorsabb tempók halmozása jellemző (természetesen akadnak ilyenek is), az átgondolt black-thrash témázás legalább ennyire meghatározó, ének címén pedig tipikus károgást hallunk túlnyomórészt.

megjelenés:
2002
kiadó:
Season Of Mist
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

A nyitó Rescued By Oblivion és a Unified Global Misantrophy példázza talán a legjobban a thrash irányultságot, utóbbi nyíltan Slayer-eredetű riffelést rejt. Az album a közepére, második felére "feketedik meg" igazán. A Sin Eaternek még csak egyes témái gyorsak, a Perpetual Domiation azonban már vérbeli black-thrash robbanóelegy, míg a The Exquisite Taste Of Selfishness tisztán black metal. Helyenként lassabb betétek, akusztikus részek enyhítik az agressziót, de ez tényleg csak átmeneti állapot. A Revelations váltogatja a legvadabb, legszélsőségesebb módon a különböző tempókat és témákat és a záró Severed Eyes... is elég extrém a maga módján, az itt hallható szintidallamokat előbb fojtott, suttogó hangok kísérik, majd a végén valóságos haláltusa "teszi tönkre" a számot.

Miután egy sima előzetes CD áll csupán rendelkezésemre, a szövegvilág alapos kivesézésére nincs lehetőségem, viszont a borító mindenképpen megér egy külön elemzést. Nos, a kép egy különösen kegyetlen módon meggyilkolt apácát ábrázol, akinek holló vájja a szemét! Ebből már lehet következtetni... Az underground metalos tábornak igazi csemege!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.