Shock!

május 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Within Temptation: Mother Earth (újrakiadás)

A Földanya a holland csapat harmadik albuma, de tulajdonképpen a második. Ugyanis anno, még a '97-es debütáló anyag, az Enter után rögzítették ezt a lemezt, de a terjesztés még messze volt a tökéletestől. Épp ezért határozták el, hogy a Gun Records jóvoltából újra megjelentetik, egy új digipack borítóba csomagolva és négy bónuszdallal felturbózva.

megjelenés:
2003 / 2001
kiadó:
Gun / Pulse Promotion
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 5 Szavazat )

A zene gótikus metal és rock elemekből összerakott, viszonylag egyszerű de fogós dalok sora, melyekre az Ayreon lemezekről is ismerős Sharon Den Adel énekesnő dalol misztikus-szép harmóniákat. Kicsit a Gathering korai dolgaira emlékeztet a Within Temptation zenéje, bár kevesebb a monumentalitás mint Annekéék akkori dolgaiban. Sharon hangja is inkább a magasabb régiókban mozog, kevesebb hajlítással és keletiességgel mint duci kolléganőjéé, a hangszeres részek is egyszerűbbek de fogósak, annyi szent.

Középtempós dalok és leállósabb balladák váltják egymást, utóbbiak néha Loreena McKennitt dalaira emlékeztetnek. Néhol fel is bukkannak olyan tradicionális hangszerek, mint például a furulya, de a klasszikus, főleg angolszász népzene hatásai is jócskán fellelhetők a dalokban. Az album közepe felé haladva egyre több a leállós, misztikus, néha Enya hatású csipogás, ami nem baj, csak kicsit összefolyik, kicsit unalmas így egymás után sokszor. Csak a kilencedik dalnál találják meg újra a dobokat és a gitárokat. Hmm. Ötletesebb dalsorrend azért segíthetett volna.

A bónuszok között találhatunk két koncertfelvételt, az egyiken Robert Westerholt gitáros is hörög némelyest. Aztán pedig két kislemez B-oldal következik, színvonalában ezek sem maradnak el a többi daltól.

Összességében kellemes lemez, speed és death fanatkusok persze ne romboljanak be érte csikorgó autógumikkal a boltba, de a finom, női énekes, klasszikus ízű zenék kedvelői - főleg melankolikus, romantikus hangulatban - szeretni fogják ezt a szép zöld lemezkét.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.