Shock!

június 18.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

V/A: Castle Party 2002

A Castle Party egy lengyel dark/gót /indusztriál metal fesztivál, melynek gyökerei 1994-be nyúlnak vissza, ekkor rendezték meg ugyanis az elsőt, öt zenekarral és háromszáz ember előtt. A zenekarok és a résztvevő csapatok száma évről-évre nőtt, a helyszín is változott, de még mindig valahogy egy kastélyban (avagy mellette, nem tudom) rendezik meg a fesztivált.

megjelenés:
2002
kiadó:
Metal Mind
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Az utolsó feszt érdekessége, hogy sok neves külföldi zenekar mellett a magyar Land Of Charon is fellépett. A kínálat is bővült, ugyanis az egyik záró csapat a black metalos Behemoth volt. Két headliner fel sem tudott lépni, a Das Ich-et és a Garden Of Delightot elmosta az eső. Majd jövőre...

Jelen korongon 16 dalt hallhatunk a fellépő zenekaroktól - nem mindenkitől persze. Vannak itt abszolút táncos partykra való számok is (Fading Colors, Dance Or Die), metalosabb zenék (Moonlight, Closterkeller (lengyelül!) Christ Agony (lengyel black angolul), Portisheades trip-hop (Somnanbul), Die Kruppsos cucc (Project Pitchfork) meg egy-két eléggé elvont szám, de főleg elektronikus zenék uralják a terepet. Meg van egy New Model Army dal is, ők a legismertebbek a társaságból.

Elég vegyes a kép, aki csípi az ilyesmit, talál rajta kedvére valót, meg vicceset is, itt a lengyel szövegekre gondolok. A bookletben minden zenekarnak megtalálható a rövid ismertetője, tehát infó nélkül sem hagytak minket. Az ötlet értékelendő, hogy megcsinálták ezt a válogatást, de hosszú távon nem igazán az én világom ez a monoton indusztriálkodás.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.