Shock!

június 17.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rose Tattoo: Pain

Annak idején a kevésbé tájékozottak olyan szinten ismerték ezt az ausztrál bandát, hogy a Guns N' Roses tőlük is rögzített egy feldolgozást (ez volt a Nice Boys című nóta). Pedig a Rose Tattoo a 70-es évek végén már létezett és nyomta a rock'n'rollt. Egy hosszú kihagyást követően éppen a GN'R előzenekaraként tértek vissza a színpadra 1993-ban, majd a 2000. évi wackeni fellépésüket meg is örökítették a 25 To Life koncertlemezen.

megjelenés:
2002
kiadó:
SPV / Record Express
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Új stúdióalbummal azonban csak most, 18 (!) év után jelentkeztek. Minden bizonnyal ez vezérelte az öregfiúkat, hogy annyi hallgatnivalót sűrítsenek egy CD-re, amennyit csak lehet, és közel 57 perc terjedelemben 16 számot préseltek a barázdákba. Szerencsére itt nem az az érzés fogott el, mint a szintén igen bő játékidejű Company Of Snakes lemez után, mert hála Pete Wells gitáros lényegretörő, fogós riffjeinek az egész anyag szinte pillanatok alatt lepörög. A kép persze nem volna teljes Angry Anderson énekes nélkül, aki nyers, szeszáztatta hangján "mesél" a R'N'R érzésről: The Devil Does It Well, Someone To Fuck, Satan's Eyes, Hard Rockin' Man, One More Drink With The Boys stb.

Nagyjából a ZZ Topnak egy koszosabb, arcbamászóbb változatát kell elképzelni zeneileg - ilyen, gyerekek, a kenguru igazi jobbhorga.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.