Shock!

július 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Orange Goblin: Time Travelling Blues

A borítón egy csajszi mutatja be a középső ujját egy jófajta chopperen csücsülve. Gondoltam, hogy valami mocskos kis motoros rockot rejt az album (jó-jó, a Rise Above nem erről szól). A nyitó Blue Stone első pár másodperce a néhai Sex Actiont idézte számomra, azonban itt mégsem erről van szó, hanem jófajta stoner rock gomolyog a hangfalakból.

megjelenés:
1998
kiadó:
Rise Above / MusiCDome
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 4 Szavazat )

Amolyan egészséges lazasággal előadott lendületes zene, amitől felszabadultabb lesz az ember és nem lehangolt. Persze blues sémákra épülő dalok is szerepelnek a lemezen, ha már a címben is utal rá a brit csapat. A pszichedelika sem hiányzik a repertoárból (plö Shine eleje). Az énekes fickó sem akar szerencsére egy újabb Ozzy kópia lenni, karcos, erős torka karakteres dallamokkal tölti meg a szerzeményeket. A basszus alapra épülő Snail Hook talán a legsabbathosabb darab, és mégsem vált szimpla másolattá. Rejtett track: már meg sem lepődtem az értelmetlen bohóckodáson. Csak azt nem értem, hogy miért kell ezért a marhaságért 15 perc semmit végigpörgetnem?!

Túl sok eredetiséget ugyan nem tartalmaz a korong, de aki csípi a laza stoner zenéket, annak minden fenntartás nélkül ajánlom a Time Travelling Bluest!

 

Hozzászólások 

 
#1 NOLA 2019-03-25 13:02
KLASSZIKUS
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.