Shock!

április 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nickelback: Silver Side Up

Új üdvöske a láthatáron, a tengerentúlon már szépen kúszik felfelé a listákon. Egyébként kanadai a csapat, mielőtt szó érné a ház elejét. Az énekes/gitáros Chad Kroeger, testvére Mike Kroeger kezeli a basszusgitárt, Ryan Vikedal ül a dobok mögött és a másik gitáron Ryan Paeke játszik.

megjelenés:
2001
kiadó:
Roadrunner
pontszám:
8,5 /10

Szerinted hány pont?
( 12 Szavazat )

Az előzetes egy számos Leader Of Men hallatán a Nirvana hatás tagadhatatlannak tűnt számomra, de olyan ízes az a dal, hogy kíváncsian vártam a nagylemezt. Vérbő, újabb kori Metallica hatású nótával indít a lemez (Never Again), a riff húzós, az egész dal kerek és lendületes. Később grunge-osra veszik a figurát, ízléssel persze. A Woke Up This Morning refrénje feelinges, a Money Bought modern módon húzós, a Too Bad megkapóan édes-bús, a Where Do I Hide biztos koncertkedvenc (kicsit stoneres a témája), a záró Good Times Gone slide gitáros témája hangulatos. Egyébként ez a slide-os dolog pont a stúdióban született, teljesen spontán módon. Van egy jelző, amelyik az összes szerzeményre ráhúzható, és ez a fülbemászó. Chad olyan dallamokat hoz, amelyek elsőre betalálnak, szövegei személyes indíttatásúak, az érzelmek interpretálásával nincs is gond.

A lemez hangzása remek, Rick Parashar volt a producer (Pearl Jam, Temple Of The Dog), tökéletesen sikerült a keverőpult gombjait úgy tekerni, hogy a zene minden íze megfelelően kidomborulhasson. A Silver Side Up egy jó lemez, hangulatos dalokkal, egyelőre még hallható hatásokkal, de akármi is lehet a csapatból. Nekem tetszik.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Dead again 2016-09-11 17:34
Ez tipikusan egy minden konyhába, főzéshez való lemez. Azt azért bármikor elismerem, hogy a Too bad cìmű daluk óriási.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.