Shock!

április 14.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Neurosis: Times Of Grace

A Neurosis sosem tartozott a könnyen emészthető zenék kategóriájába, minek következménye a réteges rajongótábor, akik azért hűségesen kitartanak választottjuk mellett. A Times Of Grace-szel sem fogja elriasztani a csapat közönségét, sőt, új vájtfülű érdeklődőkre is számíthatnak. Ez a 66 perc persze iszonyú tömény. Meg beteg.

megjelenés:
1999
kiadó:
Music For Nations / MusiCDome
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 15 Szavazat )

Mégis van valami varázsa, amitől nem fárad el az ember hallgatni ezeket a 8-9 perces nótákat. Ha egy szóval kellene jellemeznem a Neurosis zenéjét, az az apokaliptikus lenne, amit persze ők is felvállalnak. Ha lehet azt mondani zenére, hogy súlyos, akkor ez tényleg az. Mázsás teherként nehezedik rám a zene által keltett hangulattömb, mintha valami óriási sziklát görgetnének szép lassan a hátamra.

Szinte hihetetlen, de ebben a zenei önpusztításban olyan "finom" hangszerek is felbukkannak, mint a hegedű, a tuba, a cselló vagy a duda. Mint valami őrült vízió, olyan a felépítésük a számoknak, filmnek leginkább egy őrületes szürrealista utópiát képzelnék el mellé. A legtökéletesebb világvége-hangulatot keltő csapat a Neurosis, csakis vérfagyasztó napokhoz javallott, bátor érdeklődőknek.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.